Bekerült a Samsung modell listájába a Galaxy Ring okosgyűrű


A Samsung a hordható kiegészítők piacát egy újabb termékkel szeretné felüdíteni. A Galaxy Ringről már többször esett szó, de a köztudatba a Galaxy S24-hez kapcsolódó Unpacked eseményen dobta be. Azóta csak vitrin mögött prezentálásról tudnak a tech bloggerek beszámolni, ami nem feltétlenül baj, hiszen egy a Samsung Display háza táján is van megannyi prototípus projekt, amit majd idővel hozhat a dél-koreai tech óriás, viszont egyelőre még nincs itt az ideje. Az okosgyűrűk piaca már megszületett, hiszen létezik versenytárs, azonban a névszerű okostelefon-gyártók sorából egy se próbálta ki magát a szegmensben. A Samsung ilyen téren megtörheti a sort, amivel növelheti profitját a TWS iparágában.

A Galaxy Ring modellkódjai fontos tényeket lepleznek le. A Samsung korábban már elárulta, hogy három színben, és összesen kilenc méretben szándékoznak okosgyűrűt elhozni az érdeklődő közönségnek. Ezzel szemben a Galaxy Club kiszúrta, hogy valami nem smakkolt az akkori és a jelenlegi felállás között, ugyanis ők csak 8 modellkódra bukkantak, de legalább már azt is tudjuk, mi mögé rejtik ezt a termékágat.

Az oldal ugyanis kiszúrta, hogy az első generációs termékek az SM-Q50x modellkód alá lesznek besorolva, ahol vélhetően az x helyére az egyes méretek kerülnek. Ám ha a logikát nézzük, akkor 0-tól 9-ig terjedhetne a tartomány, ám ők csak az alábbiakra találtak berögzítést:

  • az SM-Q500,
  • az SM-Q501,
  • az SM-Q502,
  • az SM-Q505,
  • az SM-Q506,
  • az SM-Q507,
  • az SM-Q508,
  • illetve az SM-Q509 termékazonosítóra.

Tehát a listán nem szerepelt se az SM-Q503, se pedig az SM-Q504 típusazonosító.

Nyilván fejtegetésekbe nem akarunk bocsátkozni, de ha belegondoltok, akkor a variációk száma is eléggé durva, mégis csak a 8×3 opcióval kellene számolniuk az értékesítőknek, ami nem kevés raktárhely igénnyel bírhat idővel – főleg, hogy vélhetően lesznek olyan méretek, amelyek kevésbé lesznek kelendőek, merthogy a többség más mellett teszi le a voksát. Másrészről, a méreteknél azt is szem előtt kell tartani, hogy nem feltétlenül biztos, hogy a gyűrűs ujjra teszik az emberek, elképzelhető, hogy helyette másik ujjukat preferálják majd.

A Galaxy Ring szoftverének tesztelése már javában zajlik. Március 30-án számolt be CID arról, hogy felkerül a legelső buildje az érintett szerverekre, amely Q500XXU1AXC1 buildszámon került bekönyvelésre.

A GalaxyClub oldal információi szerint, a Galaxy Ringnek nincs firmware-struktúrája, mint pl.: az okostelefonoknak vagy az okosóráknak. Ennek értelmében az európai piacra kerülő változatok elviekben nem az EUX CSC kód alatt fognak futni, hanem az EUA, EUB, EUC, EUE, vagy EUF országkódon, ami máshol az XAR és az ASA. Ez csak azoknak egy érdekesség, akik mélységében követik ezt is.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .