Végéhez közeledik az Android 14 operációs rendszerre történő átállás


Tavaly október a Galaxy S23-termékcsaláddal kezdetét vette az Android 14 operációs rendszerre történő átállás. Akkoriban a One UI 6.0 felületről beszéltünk heti rendszerességgel, viszont a Galaxy S24-széria megérkezésével már a prioritás inkább a One UI 6.1-re helyeződik, illetve annak a mesterséges intelligenciával átitatott funkcióira. Természetesen, ezeket nem fogja megkapni minden modell, így számos olyan termékre, amely jogosult az aktuális OS update-re kimarad ebből a csomagból, vagy éppen hiányosan kapja azt meg. Nemsokára érkezek egy összefoglaló cikkel, mikre lehet számítani az új felület esetében, most viszont maradjunk a jelenban.

A végéhez közeledik az Android 14-re történő frissítési ciklus. A Samsung anno februárig bezárólag hirdette a teljeskörű átállás lehetőségét, és eléggé jól is áll. Nincs kizárva, hogy márciusra elérhetővé teszik minden arra jogosult készülékre, de ha pár hetet csúsznának, akkor sincs semmi, megengedett az ilyesmi ilyen körökben – azaz majdnem. Nézzük át, az elmúlt hetekben mikre futott be az update felajánlás:

TermékTípusszámCSCBuild számKiadás dátuma
Galaxy A04sSM-A047FEUXA047FXXU6DXA22024.02.19.
Galaxy A13 Exynos 850SM-A135FEUXA135FXXU5DXA32024.02.16.
Galaxy A13 Mediatek Helio G80SM-A137FEUXA137FXXU3DXA12024.02.19.
Táblázat: Galaxy Világa

Masszívan a belépőszintű modellek maradtak a végére. Köztük az a Galaxy A13 termékcsalád, amely 2022-ban a TOP10 legkelendőbb okostelefonok közé tartozott világviszonylatban. Azért beszélek családról, mert igazából az LTE-változat mind a két variánsa napvilágot látott a magyarországi piacon. Ugye egy chipset váltás történt út közben, amit az akkori ellátási problémák kiküszöbölésére lehet ráhúzni. Hogy ki járt jobban, azt meghagynám a tech-kritikusoknak; de az látszik, hogy a sajátfejlesztésű lapkája a Samsungnak valamicskét elsőbbséget élvez.

Mellettük még a Galaxy A04s egykori vásárlói örülhettek, akiknek hasonlóan jelzett a készülékek az update kapcsán. Külön kiemelném, hogy míg nála a biztonsági javítás idén januári, addig előbbi kettőnél „csak” tavaly novemberi. Ezt mondjuk nem igazán tudom hova tenni.

Már csak három modellre várunk beérkezést: a Galaxy A52-re, a Galaxy A72-re, valamint a Galaxy Tab A7 Lite-ra. Ha tippelnem kellene, akkor utóbbira előbb érkezik meg, mint előbbi kettőre.

Végéhez közeledik az Android 14 operációs rendszerre történő átállás” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Ja. November óta halogatják tili-toliznak a 14-l A 72. Eddig terv az volt hogy updete 14, és jövő januárban lecserélem egy közép felső kategóriás készülékre. De ez kezd meginogni az ilyen hozzáállás miat. Bár az alma sem jobb. Marad a kínai márka a narancsos. Ha nem változtat az ügyfélelégedetségen ill. az ügyfélkezelésén.
    Köszönöm hogy elolvastátok. Remélem az illetékesek is olvasták.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .