Több szempontból hasznos billentyűzet érkezett a Samsung termékekhez


A Samsung nem áll meg a fejlesztések területén. Célja, hogy minél több tökéletes terméket hozzon el úgy, hogy közben a felhasználóknak az igényeit is figyelembe veszi, mégis csak a célközönségnek meg kell felelniük. Április végén hullott le a lepel az egyik legújabb kiegészítőjükről, a Samsung Smart Keyboard Trio 500 névre hallgató Bluetooth-os billentyűzetéről, ami arra hivatott, hogy egységet teremtsen a Samsung ökoszisztémájában.

A Galaxy S8 óta beszélünk Samsung DeX szolgáltatásról, amellyel számítógéphez hasonló felületet tudunk az okostelefonunkból elővarázsolni, miután a funkciót bekapcsoltuk, és a szükséges teendőket elvégeztük. Ez mind szép és jó, viszont milyen billentyűzettel kompatibilis mindez? – merül fel sűrűn a keresztkérdés! Aztán azt se feledjük el, hogy akadnak vásárlók, akik az okostévéjükön Youtube-oznak vagy éppen böngésznek. Nekik se lenne rossz deal, ha lenne egy univerzális klaviatúrájuk, amit mással szintén tudnak használni! És még ott vannak azok a tablet felhasználók, akik gyári formában nem kapnak a termékükhöz bevitelre alkalmas tartozékot. Nos, ezt a sok felmerül kérdést hivatott megoldani a Keyboard Trio 500!

A Samsung Smart Keyboard Trio 500 kiosztása.
Forrás: Samsung

Kezdjük talán a legfontosabbal: nem magyar kiosztású a billentyűzet, és nem is várható belőle hazai kiadás! Most a (letaglózó) tény olvasván sokan fel fogják kapni a fejüket, de ne feledjétek el, hogy ha a készüléked Fizikai billentyűzet kiosztását átállítod magyarra, akkor majdnem minden ékezetes karaktert megtalálsz az angolok is – leszámítva kettőt, hiszen az ‘í’-hez és ‘Í’-hez trükközni kell, akarom írni Alt Gr-t kell bevonni.

A tervezők 79 billentyűvel látták el, tehát kompakt terméket kreáltak. Fizikai méreteinél: 280 mm-es szélességről, 127,4mm-es magasságról és 15,4 mm-es vastagságról számolhatok be. Működtetéséhez csak 2db AAA-s elem szükséges.

Jogosan merülhetne fel a keresztkérdés, miszerint Miben mutat többet, mint egy általános univerzális billentyűzet? – Nos, kezdjünk mindent ott, hogy Bluetooth 5.0-val kapcsolódik a termékekhez, amivel extrán energiatakarékos. Másrészről, a tanúsítványnak köszönhetően a felhasználónak lesz lehetősége egyszerre akár három termékhez csatlakoztatni. Tehát nem kell külön billentyűzet a tévéhez, a tablethez és az okostelefonhoz, stb. Egyszerűen csak össze kell párosítani, és az F7-F8-F9 gombok másodlagos alkalmazásával (fn) könnyedén váltakozni tudsz.

Csatlakoztasd három különböző eszközhöz.
Forrás: Samsung

Beszéltem fentebb a Samsung DeX-ről, mint a Samsung egyedi szolgáltatásáról. Végre valahára feltűnt egy olyan billentyűzet, ami egyből támogatja és indítja az üzemmódot. Miután összecsatlakoztattad az arra képes készülékeddel, elegendő csak megnyomni a dedikált gombját (F12) és már alkalmazható is.

Túlmutat egy hétköznapi klaviatúrán azzal is, hogy elhelyeztek rajta (F1-F2-F3) a három kedvenc/legtöbbször használt applikációdnak gyorsindítógombot. Ezáltal nem kell az asztalon vagy a menüben keresgélned, csak rányomsz és már indul a program.

A gyártó kihangsúlyozza, hogy One UI 3.1-es felület szükséges a zökkenőmentes funkciók alkalmazásához.

A súlyáról se feledkezzünk el, hiszen 412 grammjával cseppet se tekinthető súlyosnak. Az ‘EJ-B4300BBEGGB’ típusszámon keressétek a neten. (Egyébként a ‘GB’ végződés utal arra, hogy a britektől van a termék. Ha ‘US’ lenne, akkor legalább kapnánk ‘í’ billentyűt is, szóval jár a feketepont a hazai képviseletnek!) Színben csak feketében érhető el, ára pedig 17 990 Ft – ami magával vonz 1 év jótállást.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.