Július 10-ét karikázzuk a naptárban, párizsi Unpacked esemény elé nézünk


Gyorsan elröppent az április, melyet mi sem más, mint a nyári Unpacked esemény dátumának kiszivárgása igazol legfőképpen. A Samsung idei második nagyszabású leleplező eventjéről, amit már lehetett tudni korábbról, hogy nyár közepe fele lehet aktuális, hiszen a tavalyit is július havában tartották meg. A Samsung tudatosan nyúl bele a termékek bevezetésébe, hiszen folyamatosan kell alkalmazkodniuk a piachoz, a legfőbb versenytársa pedig általában mindig ősszel hozza el az új generációs modelljeit. Azáltal, hogy a Galaxy Z-termékcsaládjának még több ideje és tere legyen az érvényesülésre, elengedhetetlen, hogy ugyanazzal a stratégiával rukkoljanak elő, mint amivel a Galaxy S24-családnál.

Nemmellesleg, azt se szabad elfeledni, hogy idén nyáron az Európai Bajnokság (június 14. és július 14. között) mellett a nyári Olimpiai Játékok (július 26. és augusztus 11. között) is terítéken lesznek; viszont, ami egy fokkal fontosabb, hogy utóbbinak a kiemelt partnere a Samsung Electronics, ezáltal megragadhat minden lehetőséget annak érdekében, hogy a párizsi játékok alatt a lehető legerősebb kampányát indítsa el.

A SamMobile oldala hozta le: a július 10-i, szerdára eső dátumának hírét. Amúgy a hétközepét szereti a Samsung, hiszen, ha a lentebbi táblázatra pillanttatok, akkor láthatjátok, hogy tavaly és tavalyelőtt szintúgy napazonos volt.

Érdekes látni, hogy a Galaxy Z Fold2 5G szeptember 1-jei dátumához mérve egyre inkább előrébb hozzák az Unpacked eseményeket nyár folyamán. A Galaxy Z 3-termékeknél már 21 nappal időzítettek korábbra. A Galaxy Note-szériára is főként az augusztus volt a legjellemzőbb, így nem kell csodálkozni, viszont tavaly stratégiát váltottak, ugyanis becsúsztak július végére. Az előzőhöz viszonyítva 15 nap az eltérés, ám, mint azt a bevezetőben írtam, a 2024-es esztendő eléggé eseménydús ez idő tájt. Ha a forrásnak lehet hinni, akkor 16 nappal rövidítik le a várakozást, amely arra lesz elegendő, hogy lezavarják az előrendelési időszakot, és a launch időszakot az Olimpián promózzák agyba-főbe.

TermékekIdőpontKülönbség
Galaxy Z Fold5 5G | Z Flip5 5G2023. július 26. (szerda)– 15 nap
Galaxy Z Fold4 5G | Z Flip4 5G2022. augusztus 10. (szerda)– 1 nap
Galaxy Z Fold3 5G | Z Flip3 5G2021. augusztus 11. (szerda)– 21 nap
Galaxy Z Fold2 5G2020. szeptember 1. (kedd)
Galaxy Z Flip 5G2020. július 22. (szerda)
Galaxy Z Flip LTE2020. február 11. (kedd)
Galaxy Fold2019. február 20. (szerda)
Táblázat: Galaxy Világa | Összestés: Galaxy Világa

A Galaxy S24-nél megtapasztalt 15 nappal korábbi rajt kifizetődött. A gyártónak most nem az a célja, hogy lerövidítse az Apple-termékeinek „újdonság erejét”, hanem az, hogy kihasználja a következő generáció bevezetése előttit. Igazából stratégiában amennyivel előbb hozták el a Galaxy S-szériát, annyival jön előbb a Galaxy Z is. Már csak a One UI 6.1.1-en van a hangsúly, hiszen kellenek azok a Galaxy AI újítások, amelyeket első ízben csak a foldable-ök – esetleg csak dedikáltan azok fognak tudni, mint a One UI 5.1.1 esetében.

Amire még lehet számítani, az egy új okosóra generációnak a megérkezése; minden más, mint a Galaxy Buds és Galaxy Tab S-széria megújulása csak teória, ahogy a Galaxy Z Ultra és Galaxy Z FE feltűnése. Náluk sanszosabb egy fokkal a Galaxy Ring útnak indítása.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .