Így állíthatod be az értesítés jelzést a One UI-felületű telefonodon


2019-ben a Samsung elhagyta a telefonjairól a(z előlap tetején lévő) szezonszigetet, s bevezette a köztudatba az Infinity-stílusú kijelzőket. A gyengébb felszereltséggel rendelkező modelleinél az Infinity-V, a közép kategóriásoknál az Infinity-U, míg a felsőben az Infinity-O került beépítésre. Eddig, ha kaptunk valamiféle (pl.: nem fogadott hívásról, Messengeren olvasatlan üzenetről vagy a 100% töltöttség eléréséről) értesítést, akkor rápillantva a kikapcsolt állapotú kijelző felső részére, ahol egy színét változtató (kék-zöld-piros) LED gondoskodott arról, hogy tudassa, valami történt a telefonon, míg nem nyomkodtuk. Ez mostanra eltűnt!

Hiánya banális lehet azoknak, akik okoskarkötővel vagy okosórával rendekeznek, mert, ha a két eszköz között a kapcsolat (blutooth-on vagy Wifi-n) adott, akkor a kézen levő kiegészítő jelez az újdonságokról. (Nekem speciel azóta totál lenémítva van a telefonom!)

Igen ám, de mi akkor a helyzet, amikor nincs birtokunkban ilyen?! – Mutatnám a választ rá!

Fontos, hogy az általam leírtak csak akkor relevánsak, ha olyan Samsung telefonnal rendelkezel, amin Android Pie 9-es operációs rendszer, illetve One UI felület fut. (Utóbbi adott lesz, hiszen ezen debütált elsőként.) Ellenőrizni mindezt a ‘Beállítások‘ menü ‘A telefon névjegye‘ almenüjében a ‘Szoftver adatai’ alatt tudjátok.

Ha mindez adott, akkor irány a ‘Beállítások‘ főmenün belül a ‘Kisegítő lehetőségek‘ almenü. Itt keressétek a ‘Speciális beállítások‘ opciót, majd az ‘Értesítések‘ szegmensben az ‘Értesítés villanással‘ beállítást. Itt két választható, egyszerre is alkalmazható kisegítést tálalsz:

  1. Fényképező-vaku: adja magát a kijelentés, miszerint ha értesítésed érkezik, akkor a telefonod vakuja elsütődik. Lényegében az intenzív villanások tudatják, hogy célszerű lenne a telefonodra pillantani, mert történt valami rajta.
  2. Képernyővaku: hasonlóan előbbihez, itt is azon van a hangsúly, hogy egy intenzívebb fényforrás jelezze számodra azt, hogy érdemes felélesztened a kijelződ, mert valami történt a készülékkel.

Melyik a praktikusabb? – erre a kérdésre a választ a szokásaid hozzák meg! Ha sokat ülsz számítógép előtt, és a telefonodat kijelzővel lefelé teszed rá az asztalra, akkor a ‘Fényképező-vaku’ az ideálisabb opció; ellenben ha pont ellenkezőleg tárolod, akkor pedig a ‘Képernyővaku’. Ha a telefonod legtöbbször zsebben tárolod, igazából felesleges lesz számodra ez, mert a rezgés segít a tájékoztatásban némított üzemmód esetében – máskülönben ott a hangalapú értkesítés.

A biztonság kedvéért készítettem minderről egy afféle tutoriál videót: Mutatnám:

Így állíthatod be az értesítés jelzést a One UI-felületű telefonodon” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Hát az én 10 éves LG okosabb. A hívás, zöld, a hozzászólás, kék, a töltés, piros majd zöld. És folyamatosan villog, nem úgy mint a samsungon, hogy csak egyszer.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .