Nemcsak 128GB-ban érhető el a Galaxy S20-széria

Kicsit furcsán veheti ki magát a jelenség, hogy a Samsung Magyarország a Galaxy S20-családból csak a 128GB-os belső tárhelyű variánst hozta el a hazai vásárlóknak. Ha visszaemlékeztek az elmúlt fél év promócióira, akkor megfigyelhettétek, hogy túlnyomó részt csak az alap tárhelykapacitású modell kapta a kedvezményesebb árazást. Jelenleg is éppen fut egy olyan, amelyben a Galaxy S10 128GB-os variánsa lett 20 ezer forinttal olcsóbb. Valamiért a nagyobb tárhelyűeknél ezt a fajta leárazást nem preferálja a vállalat! Nem tudni miért?! Egy egyszerű „csak!” rámondással lerendezném a jelenséget, ami persze változhat, de csak idővel!

Ha visszaemlékeztek, akkor a Galaxy S6 idején történt az meg Magyarországon, hogy a termékcsalád portfóliójában helyet kapott három tárhelykapacitás (bár azt azért hozzátenném, hogy pont ebből a modellből száműzték a bővíthetőség lehetőségét!), számszerűsítve a 32GB-os, a 64GB-os és a 128GB-os. Hiába kínálat a Samsung Magyarország három lehetőséget, a vásárlók túlnyomó része csak az alap mellett tette le a voksát. Így a Galaxy S7-től a Galaxy S9-ig nem is volt több alternatíva. Aztán a Galaxy Note 9-nél megtört a sor, hiszen a 128GB-os modell mellett az 512GB-os szintén jelen volt, némiképp előkészítve a Galaxy S10-szériát, ahol ismételten három tárhely opció (128/256/1024GB) közül választhatott a magyar ember. A kezdőtől eltérők kevésbé népszerűek mondván, hogy memóriakártyával úgy is tovább lehet bővíteni…

Talán ez volt az első olyan indok, ami miatt a Samsung Magyarország amellett döntött, hogy csak a 128GB-os tárhelyű opciót hozza el a felhasználóinak. A másikat az árazásban kell keresni. A nagy tárhely drágább, és hogy ne szálljanak el még jobban, így inkább nem is kísérleteztek vele, csírájában nem kértek belőle.

Ettől függetlenül létezik nagyobb belső tárhelyű Galaxy S20-as modell, de vannak megkötések vele kapcsolatban. Az egyik ilyen, hogy csak a Galaxy S20+ 5G és a Galaxy S20 Ultra 5G duóból érhető el, azaz a sima Galaxy S20-ból, valamint az LTE változatokból nem. A másik, hogy csak a Kozmosz Fekete színkódban kérhető. Egyelőre! Lehet, hogy az idő múlásával változik a helyzet, azonban a Galaxy Világa stábja csak a jelent venné alapul.

A Samsung USA oldaláról készült képernyőfotó!
Fotó: Galaxy Világa

A teljesség kedvéért azért felmentünk az amerikai Samsung oldalra, ahol csekkoltuk mennyi az annyi! Viszonyításképp mutatnánk:

Galaxy S20+ 5G 128GB – 1.199,99$
Galaxy S20+ 5G 512GB – 1.349,99$

Galaxy S20 Ultra 5G 128GB – 1.399,99$
Galaxy S20 Ultra 5G 512GB – 1.599,99$

Európában más országokban jelen van az 512GB-os lehetőség, pl.: a németeknél, ahol a Galaxy S20 Ultra 5G 1.549 €-ba, míg a Galaxy S20+ 5G 1.249 €-ba kerül. Ha tippelnem kellene, akkor csak korlátozott darabszámba, és speciális csatornákban érkezhet hazánkba, de csak hónapokkal később, amikor már lezajlott a hivatalos premierje. Arra viszont mindenképpen figyelj, hogyha ilyet vásárolnál, akkor tudd, hogy jelenleg hivatalos magyarországi 2 éves garancia nincs rá!

A végére még annyi érdekesség, hogy az USA-ban történő vásárlásánál csak március 27-i átvételt biztosítanak. Hogy pontosan miért kell várniuk ennyit a nagyobb tárhelyre, megint csak rejtély övezi?! Illetve egy másik teória, ha érkezne netalántán 1TB-os opció, akkor az elsőként biztosan Dél-Koreában látna napvilágot!

Zárószó gyanánt feltenném a kérdést: Szerintetek elegendő a 128GB-os alaptárhely vagy többet kellett volna bele pakolnia a Samsungnak? – A válaszok jöhetnek komment formában!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.