Ismét érdekes pletykacsokor futott be a Galaxy Fold 2 kapcsán

A nyár végi Unpacked Eventre van beígérve a következő Galaxy Fold-tagnak az érkezése, ami még elég távolinak tűnhet. Ettől függetlenül a készülék főbb specifikációja már biztosan papírra van vetve, ami remek szivárogtatási alap nyújt. (Most már abban az időszakban vagyunk, hogy sok false információ is netre kerül, csakhogy elfedjék a valóságot.) Nem olyan rég került fel a @DSCCRosson tweet csatornájára egy pletykaszösszenet, amelyben lehetnek igaz morzsarészletek, viszont nem szabad mindent elhinni, mindent készpénznek venni.

Ettől függetlenül megmutatnám, hogy sok hónappal a hivatalos bejelentés előtt mik a termék főbb jellemvonásai állítása szerint, amivel eltérhet az elsőgenerációjától:

Fontos Ross Youngról megemlíteni, hogy a Display Supply Chain Consultants (rövidebben: DSCC) alapítójáról és vezérigazgatójáról van szó, akinek a neve még a DisplaySearch-höz is kapcsolódik. Cseppet se nevezhető hiteltelen forrásnak, ezért is hozzuk le az általa publikált tweet részleteit, valamint azt emésztjük meg, hogy összeálljon valamiféle összkép azzal kapcsolatban, hogy a Galaxy Fold 2 milyen is lehet valójában.

A tech oldalak többsége egy dologban egyetért: az pedig nem más, minthogy a Galaxy Z Flip-nél bemutatkozott UTG (ultra-thin glass) technológiás kijelzővel érkezhet, ami jelentősen vékonyabb az elődhöz képest, valamint sokkal rugékonyabb. A Samsung mérnökei valószínűleg még finomítani fognak rajta, hiszen a leírásában ott szerepel a „will have the S Pen” szösszenet, mely szerint megkapja a Galaxy Note-család jellegzetességét: a tollat. Ez mindenképpen egy érdekes tény, hiszen magával hozza a keresztkérdést, hogy a terméknek melyik kijelzője kapja meg a támogatását: a belseje, a külseje vagy mindkettő? – Ha felidézitek JerryRingEverything tesztjét, akkor bizony a Galaxy Z Flip elvérzett a felület karcolási tesztjén. Egy bizonyos ideig meg is vádolták a dél-koreai vállalatot azzal, hogy valójában nem is üveg az, amit üvegként adnak el, hanem szimplán műanyag. Az S Pen viszont a hegyével karcokat “vájhat” a kijelzőbe. (Tulajdonképpen ez az a tény, ami miatt egyelőre kevesebben mondják a jelenlétét a Galaxy Fold 2-nél.)

Renderfotót kreálta: Ben Geskin

A Samsung már egy ideje dolgozik azon, hogy a képernyő alá rejtse a szelfi kamerát, azonban a kezükben lévő jelenlegi technológia továbbra sem üti meg azt a szintet, hogy útnak indítsák, így biztosra vehető, hogy valamiféle kamerakivágás köszön vissza. Alapvetően a Galaxy Note10-szériánál debütált sokkal keskenyebb Infinity-O megvalósítás kevesek szemét szúrta, így amondók vagyunk, hogy 2020 augusztusában csak minimális formaterv változással tessék számolni.

Mielőtt még bárki felkapná a fejét, azt azért muszáj megemlíteni, hogy a kijelzők újabb evolúción eshetnek át. Ross Young ugyanis tudni véli a szükséges információkat, amelynél a főpanel, azaz a belső 7.59 inchesre dagadhat. Változik ezáltal a képernyőfelbontás is. (Az előző generációnál: 7.3 inchet és 2152 x 1536px-et regisztráltak a végstádiumnál.) Állítása szerint 2213 x 1689px tartható számon, valamint a Galaxy S20-családnál bemutatkozott 120Hz-es képfrissítés is dukál mindehhez. A DPI-értéke, azaz a képfelbontás mértéke: 372 lehet. Az olvasott információk többsége jól hangzó, és az elődhöz képest előrehaladás is.

Renderfotót kreálta: Ben Geskin

A külső, kisebbik kijelzőnél is 6 coll feletti tartományt emleget, pontosan 6.23 inchet. Ennél se lesz alacsony a képernyőfelbontás, ami jól hangzik. Állítása szerint 2267 x 819px-lel tessék számolni, ami a korábbi 1680 x 720px-hez (és 4.6 inch-hez) képest nagy ugrás, s melyből tényleg arra lehet következtetni, hogy majdnem az egész felületet neki szentelik. Itt azonban már csak 60Hz-es képfrissítésről számol be.

Feltűntek a neten olyan írások is, miszerint az elülső kijelző csak LCD lesz. Ezt badarságnak véli és meg is cáfolta. Egyetértünk vele, szerintünk se tenne ilyen drága készülékbe gyengébb megjelenítőt, bátran számoljunk valamiféle S.AMOLED technológiával.

Nagyon sok a homályos részlet a következő Galaxy Fold-nál, hiszen egyik forrás se tesz arról leírást, hogy az S Pen merre kerülne, illetve a legtöbb renderfotón a Galaxy S20+ kameraszigete tűnik fel, amiből arra lehet következtetni, hogy a periszkópos kameramegoldásra még várnunk kell a termékcsaládnál, mert nem azon van a fő hangsúly.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.