Üzemidő-bajnokságon bizonyított a Galaxy S21 Ultra 5G


Sorra futnak be az első tesztek a Galaxy S21 termékcsalád kapcsán. A legtöbb készülék már ki lett küldve a különféle tech médiumoknak, hogy nyilvánítson véleményt. Természetesen, ilyenkor célszerű minél többet szemre vételezni, hiszen bőven akadnak olyan elhivatott tech rajongók, akiknek a meglátásán semmilyen újítással sem lehet változtatni. Ilyenkor jönnek jól azokat a tesztek, amik alapvetően nem szolgáltatnak sok információt, de azért mégis adnak valamennyit. A TechDroider csapata készített egy üzemidőre összpontosítót, melyben a Galaxy S21 Ultra 5G-t mérik össze számos konkurens csúcsmodellel, hogy a végelszámolásnál kiderüljön, melyik húzza tovább; illetve nagyjából az általuk megvizsgált terhelések mellett, mennyi is az az üzemidő.

A versenytársak között: a Xiaomi Mi 11, az Apple iPhone 12 Pro Max, a OnePlus 8 Pro, valamint a tavaly tavaszi dél-koreai csúcskategóriás, a Galaxy S20 Ultra 5G vett részt. Már csak azért is lesz érdemes végigpörgetni, mert megválaszolásra kerülhet az a keresztkérdés, miszerint, mennyit fejlődött 1 év leforgása alatt a legújabb Ultra?!

Képernyőfotó a tesztből.
Forrás: Techdroider

Kezdjük a lényeggel, amit mindenki szeretne tudni: a Galaxy S21 Ultra 5G jól teljesített, ugyanis csak az Apple iPhone 12 Pro Max-a tudta felülmúlni a teljesítményét. Olyan szempontból ne zavarjon ez senkit sem, hogy az Android-os rendszerek közül verte a mezőnyt, ami mindenképpen példaértékű. Mellesleg, azért ha a fentebbi fotóra pillanttatok, akkor észrevehetitek, hogy utóbbi „csak” 60Hz-en dolgozott – hiszen többre nem képes –, illetve alacsonyabb képernyőfelbontáson. Tudom, ez nem mentség, de 60Hz-en történő fix képfrissítésének teljesítményére is szerintünk sokan kíváncsiak lettek volna!

Kiugró melegedésről sem lehet beszámolni, szóval az adaptív képfrissítés remekül tette a dolgát. Elégedett lehet a dél-koreai vállalat a teljesítménnyel. Már csak azért is. mert a Galaxy S20 Ultra 5G a tesztjük során 7 óra 33 percig bírta a strapát, míg az utód majd egy órát ráhúzott. Ennyit jelenet az új, 5nm-es processzorának a teljesítményé, valamint az újragondolt képernyőfrissítés optimalizációja, hiszen akkumulátor űrtartalomban mind a kettőnél 5.000mAh-t tartunk számon.

Véleményünk szerint a termék abszolút helytállt. És ha azt veszem alapul, hogy a nemrégiben kiadott Xiaomi-t, milyen hamar kihullott a sorból, akkor tényleg igazak lehetnek azok a híresztelések, miszerint elkapkodták a terméknek a piacra dobását, mert eléggé sok a hiba benne. A hibák pedig nagyobb energiafelhasználásra adnak okot.

További érdekesség a Galaxy S21 Ultra 5G-vel, hogy 45 wattos szupergyors-töltést nem támogat, csak 25 wattost; míg a Galaxy S20 Ultra 5G igen. Reméljük lesz arról hasonló teszt, mennyi idő alatt rántják vissza az akkumulátorát, illetve mennyivel marad el az előd teljes töltésének idejétől a leggyorsabb opcióval!

A ‘tovább mögött’ megtekinthető a teszt egészében.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .