Jóslatok a Galaxy S22 FE sorsáról


Csak a szokásos őszi témát porolta le a külföldi sajtó, hiszen tavaly óta a Fan Edition felhasználói se dőlhetnek hátra annak tudatában, hogy nemsokára upgrade-elhetik a jelenlegi modelljüket. A riogatás köztünk él! A Galaxy Note-termékcsalád eltávolításával a Samsung bebizonyította, hogy képes meghozni olykor olyan döntést is, ami az érdeklődőik körében megosztó jelleggel bírhat. Immáron a nyár végi Unpacked események a foldable-ökre fókuszálnak, mert jelenleg ez az a család, amellyel trendet akarnak diktálni, illetve felhívni a figyelmet az technológiai innovációikra.

Tavaly a Galaxy S21 FE 5G körül keringett szóbeszéd, miszerint a dél-koreai vállalat kivezetheti az élők sorából a felsőkategória belépőmodelljét. Azóta, egész pontosan idén januárban elrajtolt az értékesítése. Nyilván, a rémhír terjesztése arra fókuszált, hogy a kialakult chipset hiánynak; illetve a Galaxy Z Flip-ek népszerűsítésének áldozatául eshet; ám nem történt ilyesmi, csak éppen stratégiailag elmozgatták a debütjét. Nem firtatom, hogy volt köze mindkettőhöz a 4-5 hónappal későbbi startnak, de okosan áthidaltak a problémákat és meg tudtak mindenkinek felelni.

A Galaxy S21 FE 5G egyik kreatívja.
Forrás: Samsung

Jelenleg az a szóbeszéd járja a netet, miszerint a Galaxy S22 FE törlésre került. Ez azért meglepő pletyka, mert a Galaxy S21 FE nagyon jóra sikerült. Nem csak hardveri, hanem árcímkéje szempontjából adja fel több versenytársának a leckét a lekörözését illetően. Másrészről, a Samsung korábban azt is mondta, hogy mostantól minden évben piacra dobnak egy újabb Fan Edition modellt; de lehet, hogy 2023-ban ez elmarad.

Egyes dél-koreai jelentések szerint, ismételten a chipset hiány okozza a fejtörtést. Ez azért érinti duplán megint csak a gyártót, mert vélhetően ugyanazzal a lapkával akarnák a Galaxy S22 FE-t felvértezni, mint amelyekkel a Galaxy S22-esek rendelkeznek. A Galaxy S22 Ultra 5G viszont jelenleg nagyon jó eladási adatokat generál, így ha komoly fejtörést okozna a hardveregységnek a beszerzése, akkor biztosan mellőznék a FE modellt, mert árfekvésben mégis csak a drágábbak kell nekik támogatniuk, hogy fel tudják venni a versenyt az Apple-lel.

Bizonyos források úgy tudják, hogy eredetileg 3 millió Galaxy S22 FE gyártását tervezte a dél-koreai vállalat, azonban inkább az Ultra-ra fókuszának és odaadják neki. A Samsung egyelőre se megcáfolni, se megerősíteni nem kívánta a helyi koreai médiumnak a teóriáját, viszont könnyen benn a pakkliban egy olyan forgatókönyv, miszerint egy évet kihagynának a Fan Edition-ból, aztán majd a Galaxy S23-nál újratöltenék.

Egy valamit leszögezhetünk, a következő Galaxy Fan Edition az év hátralévő időszakában nem várható. Hiába ősszel debütált anno a Galaxy S20 FE, majd januárban a Galaxy S21 FE, vélhetően továbbcsúszhat akár februárra is a bevezetése. Bárhogy dönt a gyártó a sorsát illetően, azzal számolnia kell, hogy rengetegen teszik le a voksukat a konstrukció mellett, mert egy olyan ársávba szánják mindig, ami sokak lélektani határát jelenti.

Szerintetek felüljön a vonatra, vagy csak álljunk pozitívan a dolgok elő, mert úgy is megoldják a chipset kigazdálkodását valahogy?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.