4 gramm súlykülönbség mutatkozott két Galaxy S23 Ultra között


Felülünk a vonatra, ugyanis elég sok külföldi sajtóorgánum hozta le Ice Universe cseppet sem hétköznapi tweetjét és egyben találatát, miszerint a mérlegre tett két Galaxy S23 Ultra 5G-t, ám azok nem azonos súllyal büszkélkedtek, hanem az egyik többel, mint a másik. Természetesen, mindenre van magyarázat, amelyre lentebb ki is térnénk, azonban, ha csak a címsorban lévőt olvasnátok, akkor Ti mire gondolnátok legelőször?!

Történt az, hogy a népszerű szivárogtató keze ügyébe került a Galaxy S23 Ultra 5G-ből a Cream és a Sky Blue fantázianévre hallgató típus. Azért nem magyarul írjuk meg, mert utóbbi exkluzív szín, mely a magyarországi forgalmazásban nincs jelen. Meglepetésre azonban nem a különleges színopció mérlege mutatta a többet, hanem az az alapszín, amely idehaza is kapható. Míg a Krém (Cream) a mérlegelésnél 237,5 grammal, addig a Sky Blue 233,5 grammal szerepel. Az eset pikantériáját az tetőzi tovább, hogy a Samsung hivatalos weboldalán 233 gramm van feltűntetve, azaz a kisebb, holott ez nem teljesen fair így.

A különbség háttérben maga a szín áll, amellyel bevonták a terméket. Ergo, a Krém olyan színes bevonattal lett ellátva, amely többlet súlyt jelent a vastagságából fakadóan. Természetesen, ezeknek a színbevonatoknak van egy sűrűség értéke, ami tömegben mutatkozhat. Már csak az a keresztkérdés, melyik a legnehezebb és melyik a legkönnyebb a színportfólióból?!

A korábbi okostelefonoknál szintén előfordulhattak eltérő tömegek, hiszen, ha felidézitek az előző generációs Galaxy S-termékeket, akkor tudhatjátok, hogy az Exynos és a Snapdragon chipsetek váltották egymást adott régiókban. Ezen felül, a hálózati modul szintén mutathat eltérést, ha a belépő- és középkategóriába nézünk körül. Ezt a két opciót viszont a Galaxy S23 termékcsaládnál simán ki lehet zárni, mégis csak mindenütt a Snapdragon által készített, a Samsung által pedig meghúzott lapkák kerültek a készüléknek a házába.

Előfordulhatnak olyan tényezők, mint a légáramlás vagy a légnyomás, ám azt alapul véve, hogy a mérés ugyanott történt, szerintünk kizárható ez a jelenség is.

Forrás: Samsung Magyarország

Mondanám azt, hogy utána megyünk a történésnek, de abból kiindulva, hogy a Samsung Magyarország nem forgalmazza az exkluzív színeket, nincs sok értelme. Másrészről, ha lenne elfekvőben egy konyhai mérlegetek, szívesen fogadjuk komment formájában, hogy az adott szín, adott tárhelyopcióban, miként mérlegelt. Ha van eltérés hazai fronton, akkor már simán megér részünkről egy kósza kört, de ahhoz a segítségetekre van szükségünk!

Zárószó gyanánt, 4 grammot manapság észrevesz bárki? – szerintem simán elhanyagolható, de ha valóban 237 gramm a legtöbb színnél a végső érték, akkor valamelyest félrevezető a fenti is prezentált 233 grammos kiírás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.