Nincs meglepetés a tárhely téren


Április végével egyre közelebb kerülünk a nyáron esedékes Unpacked eseményhez, ahol a következő generációs Galaxy Z-termékek mutatkozhatnak be. Az elmúlt hetekben már szóba hoztuk őket, hiszen Ross Young szolgáltatott pletyka alapot, legutóbb a színek terén. Az iparági bennfentes azonban kitért arra is, hogy milyen tárhely opciókkal érkezhetnek, bár a címsorban már elárultam röviden: semmiféle meglepetéssel ne számoljatok; csak hozzák a kötelezőt, azaz másolják az előző esztendők felállását. Állítása szerint, a Galaxy Z Flip6 5G 256GB-os és 512GB-os, míg a Galaxy Z Fold6 5G 256GB-os, 512GB-os és 1TB-os tárhelyválasztékot kínál az érdeklődőinek. Azaz a 128GB-os lehetőség teljesen kikopott, és már nem is szeretnének visszakozni.

Mutatnám forrásunk tweet-jét, majd lentebb folytatom:

Ilyen téren tehát nem fog megújulni a termékcsoport új generációja. A Galaxy Z Flip6 5G-nél 8GB RAM társaságában várható, míg a Galaxy Z Fold6 5G-nél a 12GB lesz a mérvadó. Érdekes mód, még az 1TB-osnál se lépik meg a több RAM-terjedelmet, azaz a 16GB-ot, holott már volt olyan terméke – a Galaxy S20 Ultra 5G mondjuk 2020 februárjától –, aminél ennyivel rukkoltak elő. A tárhelyekre egységesen az UFS 4.0 szabvány lesz a jellemző, ami érthető, hiszen csak a 128GB-osnál és az annál kisebb méretűnél van jelen az UFS 3.1

A kevésnek tűnő RAM mennyiséget a felhasználók a RAM Plus funkcióval tovább tudják logikai szinten növelni, ugyanis akár 8GB-ot is hozzá tudunk csapni azáltal, hogy a fizikális tárhelyből leválasztunk. Nyilván ez nem annyira hatékony, mint ha ténylegesen ennyivel többel lenne felszerelve, de akinek kevés, annak van lehetősége áthidalni a felmerülő problémákat. A semmihez képest azért tud segíteni.

A Galaxy felhasználónknak egyelőre várniuk kell a 2TB-os tárhely lehetőségre a Galaxy Z Fold-szériánál, míg az 1TB-osra a Galaxy Z Flip-érában.

Ross Young amúgy nem tesz említést se a színek, se a tárhelyek terén a Galaxy Z FE és a Galaxy Z Ultra variánsról, amiből arra következtetnék, hogy vagy nem idén érkezik, vagy egyelőre nem akarja nyilvánosságra hozni, mert még vár valamiféle megerősítést az érkezésükre.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .