One UI 2.1-re frissült a Galaxy A51

A Samsung szoftverfejlesztői azon vannak, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassanak maguknak. Tavaly decemberben az Android 10 premierjével befutott a One UI 2.0-ás felület, ami tovább frissült a Galaxy S20-család megérkezésével One UI 2.1-re. Azóta több hónap eltelt, melynek eredménye, hogy nem csak egyre több belépőszintű- és középkategóriás készüléke kapta meg a Q rövidítéssel ellátott operációs rendszert, hanem az is, hogy a 2019-ben és a 2020-ban napvilágot látott felsőkategóriás termékei közül mindegyik One UI 2.1-gyel büszkélkedik. És ez alól a Lite-család sem kivétel, amiknél szintén jelen van az újdonságok tárháza.

Ugye a 2.1-es felület két megosztási funkcióval büszkélkedik: a Quick Share-rel és a Music Share-rel. Ezen kívül eléggé mélyreható módosításokon esett át a billentyűzet szegmense, melynek eredménye, hogy sokaknál – köztük volt a stábnak a többsége, akik Galaxy S10-et használnak –  resetelődött annak korábbi beállítása. Nem utolsó sorban az AR-emoji kapott egy nagyobb update-et, mert 2020-ban se lehet nélkülük élni.

Az csiripelik a madarak, hogy a Galaxy Note20-családdal érkezhet a One UI 2.5-ös felület, azonban addig még a szoftverfejlesztők a One UI 2.1-est elhozzák olyan készülékekre, amik hardverileg fel vannak készítve a terhelésre. Ilyen a Galaxy A51, melyre a múlt hónap végén futott be az A515FXXU3BTD4 buildszámmal ellátott frissítés, amibe elhozzák a fentebbi újdonságokat. Sőt, azt is megemlíteném, hogy a Vodafone-nál vásárolt készülékekre szintén elérhető. Ergo, egy középkateriás egy része biztosan megkapja. Tippre a Galaxy A71 is, még ha több oldal által leközölt listából kimaradt mindez.

Van olyan, aki már felfrissítette újdonsült készülékét?

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett meg még a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a Beállítások menüpont Szoftverfrissítés almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

Nagyon menő színekben kapható a Galaxy A51.
Fotó: Samsung

Buildszám: A515FXXU3BTD4
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-05-28
Biztonsági javítás szintje: 2020-04-01


Az alábbiak az újdonságok:

 • AR-emoji: Az AR-Emoji olyan fejlesztésekkel egészült ki, mint a manuális szerkesztés és Az arckifejezések továbbfejlesztett felismerése.
  ※ Mivel Az AR-Emoji új verzióra frissült, minden korábban mentett AR-Emoji törlődni fog Az AR-Emoji alkalmazás következő megnyitásakor.
 • Galéria:
  • a hasonló képek mostantól csoportosítva jelennek meg a rendezettebb megtekintés érdekében.
  • Az alkalmazás része lett egy olyan funkció, amellyel több Különböző albumcsoport egyetlen csoporttá egyesíthető, illetve Különböző csoportok és albumok egyetlen csoporttá egyesíthetők.
  • Bekerült Az alkalmazásba egy továbbfejlesztett keresési funkció, amellyel olyan információk alapján kereshetők képek, mint a készítés ideje és helye.
  • Az alkalmazás része lett a Gyors körülvágás funkció, amellyel nagyíthatók és körülvághatók a nagy felbontású képek részei.
 • Samsung billentyűzet:
  • Bekerült a rendszerbe egy többnyelvű fordítási funkció.
  • Bekerült Az alkalmazásba egy olyan funkció, amely a Különböző elemek – például Az emojik és a matricák – egyszerre történő keresésére szolgál.
  • Bekerült a rendszerbe egy szövegek visszavonására/újbóli megadására szolgáló funkció.
   (Húzza két ujját jobbra vagy balra a billentyűzeten.)
  • Bekerült a rendszerbe a Samsung Pass megnyitására szolgáló ikon.
 • Quick Share: A Quick Share használatával gyorsan és egyszerűen megoszthatók a fájlok a közeli Samsung eszközökkel.
 • Music Share: A Music Share használatával megoszthatja a zenéket ismerőseivel egy Bluetooth-hangeszköz használatával.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.