Élesítették a vérnyomásmérést Dél-Koreában

A Galaxy Watch 3 a küszöbön kopogtat, így a Samsung-féle TIZEN szoftverfejlesztőinek bele kell húznia, hogy a megfelelő tudástárt megadhassák az új variánsoknak. A Galaxy Watch Active 2-nek több hónapon keresztül volt két – EKG- és vérnyomásmérés – olyan funkciója, amik egyelőre inaktívak voltak; révén, hogy a helyi egészséggel kapcsolatos szervek nem adták meg a hitelesítést, a jóváhagyást. Mostantól viszont már csak egyetlenről számolhatok be, mivel nem olyan régen a Dél-Koreai Élelmezési és Gyógyszerbiztonsági Minisztériuma (Ministry of Food & Drug Safety, MFDS) engedélyezte a vérnyomásmérés lehetőségét.

A Galaxy Watch Active 2-nél a vérnyomásmérés lehetősége!
Forrás: Samsung Newsroom

Az ottani Samsung képviselet ki is adta a Samsung Health Monitor applikációját, mely tartalmazza a funkciót, amit Galaxy Watch Active 2 okosóra tulajdonosai érnek el. Mielőtt azonban annak felhasználói elkezdenék az órát alkalmazni, szükséges egy hagyományos vérnyomásmérővel bekalibrálni, melynek eredményeit rögzíteni kell az adott programrészbe. Ha ez megtörtént, akkor már használható, viszont a gyártó azért hozzáteszi, hogy a kalibrációt érdemes bizonyos időközönként megejteni a mérési adatok pontosságának érdekében.

„A Samsung Health Monitor alkalmazás rajta azt mutatja, hogy a Samsung elkötelezett az iránt, hogy mindenki számára elérhető és kényelmes egészségügyi ellást biztosítson a fejlett hardverre történő kiemelkedő szoftvertechnológiák integrálásával. Őrülünk, hogy mostantól a Galaxy Watch Active 2 koreai felhasználói hozzáférhetnek az új alkalmazáshoz és betekintést kapnak egészségük kezelése érdekében. Bízunk benne, hogy az alkalmazást kiterjeszthetjük a jövőbéli Galaxy Watch-termékeire is.”

mondta TaeJong Yang, a Samsung Electronics mobil kommunikációs üzletágának egészségügyi csoportjának vezetője

Tehát a dél-koreai felhasználók örülhetnek, hiszen részükről már engedélyezésre és élesítésre került az az algoritmus, ami a pulzusból számolja ki, hogy milyen a vérnyomása. Ezzel egyidejűleg fontosnak érzem megjegyezni, hogy csak ez az egy modellcsalád képes rá, amit annak köszönhet, hogy az elődjeihez képest kétszer akkora fotopletizmográfiai képessége (4PD-ről 8PD-re növekedett). (Noha, nem a vérnyomáshoz kapcsolódik, de azért azt se felejtsük el, hogy mozgásérzélője 32G-ig képes érzékelni, illetve elektrokardiogrammal is fel van szerelve.)

A külföldi fórumoknak se kellett több, hogy az olvasóiknak kedvezzenek, ugyanis az XDA-Developers csapata megtalálta a kiskaput azoknak a nem dél-koreai felhasználóknak, akik szívesen használnák az okosórájukban lévő tudást, mert nem éppen érdekli őket az engedélyeztetésnek a rögös útmenete. Nos, aki hackelne egy kicsit, annak ajánlom a fentebbi linkre történő klikkelést, ahol lépésről lépésre leírják, hogy milyen kiegészítők alkalmazások telepítésével, illetve funkciók bekapcsolásával érhető el ez a tudás.

A Samsung ezzel egyidejűleg ismét megemlítette, hogy az EKG-mérésének élesítése a harmadik negyedévben rajtolhat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.