Az átlagosnál lényegesen kisebb kijelzővel érkezhet a Galaxy A01 Core

Néhány napot vártam a hír befutása után, hogy lenyugodjak, mert egy olyan okostelefon piacra dobása van a küszöbön, ami hordozza önmagával a Minek?! felhördülést! Történt ugyanis, hogy egyes külföldi források értesülései szerint a dél-koreai tech óriás kiszélesíti a portfólióját, és még lentebbre helyezi az entry-level mércéjét, amit mostanság a Galaxy A01 és a Galaxy M01 készülékek testesítenék meg. Melléjük hozná be a Galaxy A01 Core-t, ami még nyomottabb áron, még szerényebb felszereltséggel próbál nyitni azok felé, akiknek a készülék tényleg csak telefonálásra kell, semmi másra!

A „Semmi másra” részt pedig azért emelném ki, mert kb. olyannak érzem a Galaxy A01-es családtagot, mint ha visszamentünk volna legalább 10 évet az időben, és onnan hoznának el egy szó szerinti remastered telefont. Csak, hogy értsétek mire fel ez a kikelés, megmutatnám Evan Blass által kreált fotót, amin egyértelműen látszik, hogy nehéz komolyan venni ezt a pazarlást!

A Galaxy A01 Core render fotója.
Forrás: EvLeaks

Ami elsőként sokaknak szemet szúrhat, az a bitangnagy káva, ami az előlapon helyet foglal. Mondanom se kelljen, de felidézi az AKAI készülékeket régmúltról, amikor még – talán 2013 tájt – az Auchanban kvázi konkurenciájának lehetett tekinteni. A másik, hogy a hátlapi oldalon az nem két kamera, hanem csak egyetlen egy, mivel az alatta lévő fehér foltocska a LED vakut jelentené. Tehát összesen két kamerával lesz felvértezve abban az időben, amikor a legócskább okostelefonokra is a minimum 3, de manapság már a 4 a legjellemzőbb! Teljes zavar a fejben.

Mukul Sharma twitterező által pedig az sem titok már, hogy – kapaszkodjatok meg valamibe! – 1GB-os gyorsítótárral lesz felvértezve, ami 2020-ban már mondhatni önmegkárosítás. Nyilván a gyártónak Android 10-es rendszerrel kell adnia, viszont ehhez ennyi RAM aligha elegendő, ezért rá az úgy nevezett Go Edition-ös változat futhat (hiszen 8GB-os a belső tárhely felszereltsége), hogy kínálje a hardvert és kiszolgálja legjobb tudása szerint a felhasználóját.

A TFT kijelzőjén nincs mit átbeszélni, viszont az 5.14 inches kijelző méretén annál inkább, mert hiába tűnik kicsinek ez, mégsem lesz a fizikai mérete kisebb az átlagosnál, ha ilyen batárnagy kávákkal operálnak a készítői. Az a pletyka járja, hogy 720 x 1480px-es felbontásra lesz képes, és a képpontsűrűsége 320 lesz, azaz elviekben nem fogunk pixelekre vadászni rajta, de ezt a kijelentésem kezeljük óvatosan.

A processzorját a MediaTek-től kölcsönöznénk, abból is az MT6739WW nevű chipsetre (Quad-core 1.5GHz Cortex-A53) esett a választása a gyártónak, amivel mondjuk? az Alcatel 1X2019 modell is fel van vértezve – de azért akarnak más készülékek is a listán, mint pl.: a Nokia 1 Plus.

Elviekben két színnel lehet készülni: kékkel és pirossal, valamint egy- és kétkártyás változatokkal. Az SM-A013F típusszámon van számon tartva. További érdekesség, hogy a Bluetooth v5.0 LE szabványára megkapta a tanúsítványát, töltésben pedig csak microUSB 2.0-át várjatok, aminek a 3.000mAh-ás akksiját kellene értelmes időn belül feltöltenie.

Mi értelme van ilyen készüléket piacra dobni, azt mi se igazán értjük, de a pletykák arról is szólnak, hogy a Galaxy M01 is kaphat Core variánst.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.