Megérkezett a vezeték nélküli töltőpad trió a Samsung márkaboltokba!


Az évek múlásával egyre inkább elterjedt a vezeték nélküli töltés alkalmazása. Míg az okostelefonok megalapozták a trendet, addig az okoskiegészítők tettek arról, hogy még inkább beépüljön a használatuk a hétköznapjainkba. Az okosórák feltűnésével a Samsung tartozékos portfóliójába megjelent a dupla töltőpad, EP-P5200 típusszámmal. Különlegessége, hogy a második töltő felületén nem csak okostelefont tölthettük, hanem a Galaxy okosórát is. 29 990 Ft-os nyitóárát életciklusa egészén tartotta, viszont a Galaxy Buds-termékek feltűnésével megnőtt az igény egy nagyobb kiadásra, amivel több terméket lehet egyidejűleg tölteni.

Szeptember beköszöntével a Samsung Global leleplezte legújabb elképzelését, ami itthon csak „vezeték nélküli trió töltő” elnevezéssel illetett. Az EP-P6300 típusszámon futó termék: fekete és fehér színben érhető el, elődjéhez hasonló áron, azaz a plusz szlotért nem kér felárat a dél-koreai vállalat.

Tölts három eszközt egy töltőpaddal
Fotó: Samsung Magyarország

A cél, hogy ne kelljen három hálózati aljzatot elfoglalni, hanem egyetlen eggyel képesek legyünk akár három vezeték nélkül tölthető terméknek az akkumulátorát visszarántani 100%-ra. A marketingje szerint arra lett kitalálva – mint az a fenti képen látható –, hogy a nálunk lévő összes okoseszközt egyidejűleg töltőre tehessük, hiszen úgy vélik, hogy már rendelkezünk QI-szabványra képes okostelefonnal, a kezünkön ott az egyik Galaxy-okosóra, míg a fülünkbe az egyik vezeték nélküli fülhallgató a Galaxy Buds-termékcsaládból.

Újdonságok sorában kell megemlíteni, hogy több töltőtekerccsel vértezték fel a kiegészítőt, szám szerint 6 darabbal, hogy biztosan sikerüljön a precíz elhelyezése, ami a töltés megkezdéséhez szükséges. Gondolom nem vagyok azzal egyedül, akik rémálomként tekintenek a hátlapon keresztüli töltés visszaadásra, ami ugye a Galaxy S10-nél debütált. Nem tudom Ti miként vagytok vele, de eltalálni azt a pontot, amikor a leadás megfelelő hatásfokú az akár 10-20 másodpercet is elvehet az életemből, így inkább elő szoktam venni a Galaxy Buds esetében a USB Type-C töltőjét, amivel hamarabb megoldódik a problémám. A gyártó ígérete szerint nem lesz ilyen típusú problémája a vásárlójának.

A töltőpad hossza méretes, hiszen 24cm-t kell fejben tartani, szélességben pedig 8.6 cm-t. Magassága már csekélyebb, hiszen 1.5cm-es. A hosszát harmadolták. A baloldali kétharmadnál tölthető akár két okostelefon, vagy egy okostelefon és egy vezeték nélküli fülhallgató. A jobboldalon található egyharmadát kimondottan okosórákra fejlesztették ki, azért ilyen köralakú redőzéssel ellátott, hogy könnyebben „felfeküdjön” bármelyik modellje.

A töltés állapotát három LED visszajelző mutatja. Amikor ráhelyezzük a terméket a töltőpad bármelyik harmadára, akkor a hozzápárosított LED ad információt a töltésről. A piros szín a töltést szimbolizálja, a zöld pedig a feltöltött állapotot. Van lehetőség a töltőpad jelzőfényét tompítani, erre viszont csak a Galaxy S10 vagy annál frissebb okostelefonoknál.

Fotó: Samsung Magyarország

Arra is ügyelt a gyártó, hogy a gyári tartozékaival kompatibilissé tegye, azaz, ha éppen az okostelefont LED View Cover-rel vagy Clear View Cover-rel használnád, esetleg az vezeték nélküli fülhallgatód bölcsőjére vásárolták szilikonos védőborítást, akkor átmenjen a töltés rajta keresztül. Nem kell levenned azt, maradhat, hiszen elég erősek a tekercsek, hogy megfelelő áramerősséget adjanak le még ilyen helyzetben is. Azt azért megemlítik, hogy 3mm-nél vastagabb tokopcióknál előfordulhat, hogy csökken az áramerősség, de a gyáriaknál nem jellemző.

Kompatibilis mindegyik Samsung termékkel, amibe beépítették a vezeték nélküli töltést. Noha nem tesznek említést róla, de bátran használható a Galaxy S6 előtti termékeknél is, mondjuk a Galaxy Note4-nél vagy a Galaxy Note Edge-nél, amelyeknél még hátlap cserével lehetett orvosolni a képesség jelenlétét. Természetesen az Apple iPhone-jaihoz is tökéletes, amik támogatják.

A doboz tartozékai között található 1db 25 wattos fali gyorstöltő, 1db 1 méteres Type-C to Type-C adatkábel, illetve maga a töltőpad.

További érdekességképp említenék meg két dolgot. Az egyik, hogy a középső harmadon tölthetők csak a vezeték nélkül fülhallgatók, míg a balszélsőn a Galaxy-okosórák. A másik, hogy a Samsung termékeket 9 wattal, míg az Apple készülékeket 7,5 wattal lehet rajta keresztül visszatölteni. Egyébként az okosóráknál a gyártó csak a Galaxy Watch Active 2-t és a Galaxy Watch 3-at említi meg a leírásánál, de szerintünk a korábbi modelleknél is alkalmazható.

Fotó: Samsung Magyarország

A gyártó elmondása szerint a bemeneti árama 2.77A, míg a bemeneti feszültsége: 9V. Ezek a maximális értékek. Külön pluszpont jár azért, hogy ha egyszerre három eszköz töltésébe kezdünk bele, és mondjuk kettő közülük egy nagyobb akkumulátor kapacitással rendelkező termék (példának okán: Galaxy Note 20 Ultra), akkor is képes leadni a maximális töltés erősséget.

A Samsung márkaboltokba már a héten befutott a termék. 29 990 Ft-ért lehet vásárolni, amire egyelőre nincs kedvezmény. Aki ilyenben gondolkodna, az várja meg a novemberi Joy napokat, amikor vélhetően lesz ismételten 20%-os kedvezmény a tartozékokra, köztük erre is. Másrészről az érkezésével már érhető, hogy miért adták ráadásként a 150 ezer forint feletti vásárlóknak a duó változatát: …hát mert ki akarták szórni.

Zárószóként mutatnám a típusszámaikat:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.