Intelligens tárgykövető kiegészítővel rukkolhat elő a Samsung


Valamikor 2017 tájt merült fel az a gondolt a Samsung fejlesztőinek fejében, hogy kellene egy Smart Tag-et fejleszteniük, ami arra hivatott, hogy bizonyos termékeket könnyedén megtaláljunk egy arra képes applikáción keresztül. A projekt sok éve van a polcon, azonban nagyon úgy fest, hogy 2021 lehet az az esztendő, amikor leporolják onnan és piacra dobják a Samsung Galaxy Smart Tag elnevezéssel bíró okoskiegészítőjüket, amelynek lényege, hogy a felhasználók életét megkönnyítse akkor, amikor gyorsan kell éppen rátalálni a keresendő tárgyra. A jelenlegi híresztelések szerint a Galaxy S21 szériával kerülhet bemutatásra a végleges, első generáció, ami az EI-T5300 típusszámon került bekönyvelésre a saját rendszerükben.

Az se titok mára, hogy valószínűleg a Samsung SmartThings Find funkció látja majd el a feltérképezésnek a lehetőségét, amit nem olyan régen frissítettek fel, és tettek széleskörűbben támogatottabbá. Fizikai méreteit szemre vételezve nagyon zsebbarát megoldás lesz. Mutatnám az első képeinek egyikét.

A Galaxy Smart Tag így festene a valóéletben.
Forrás: Samsung

Több külföldi médium jóslata szerint a január 14-én megrendezésre kerülő Galaxy Unpacked Eventen nem csak a legfrissebb Galaxy S-termékcsaládot, valamint a Galaxy Buds-tagot leplezhetik le, hanem kitérhetnek a Galaxy Smart Tag-re is, ami praktikusságával fogja magára felhívni a közfigyelmet, hiszen sokan jártak már úgy, hogy nem emlékeztek, merre hagyták az okostelefonjukat vagy éppen a kulcscsomójukat. Tényleg az egyszerűségre, ám de nagyszerűségre helyeződik a hangsúly nála, amit abszolút elfogadható áron tálalnak.

A becslések szerint 15-20 euróra saccolják az árát, de az sincs kizárva, hogy népszerűsítés tekintetében a Galaxy S21 valamelyik tagja mellé adják pre-order ajándékként. (Már csak azért gondolok ilyenre, mivel a Galaxy S20-aknál se járt ugyanaz az előrendelési ajándék mindegyik termékhez, így simán feltételezhető, hogy a két kisebbik tag valamelyike mellé társítják.) Színek tekintetében: a klasszikus feketében (Black) és a mattos fehérben (Oatmeal) vezetik be.

Technológia szempontjából Bluetooth v5.1-es tanúsítvánnyal látták el, azaz nagyon minimális lesz fogyasztása, valamint hatótávolságban is nagyobbra hivatott, mint a korábbi generációi. Egyelőre nincs arról információ, hogy a BT-n felül használni fog-e pl.: LTE, GPS vagy UWB technológiát, hiszen a kisebb hatótávolságnál értjük, miként történik a tárgy megtalálása; ám mi a helyzet olyankor, amikor egy zúzosabb házibuliból haza felé elhagyjuk az okostelefonunkat?! Ilyenkor is lesz lehetősége a felhasználónak a termékre rátalálni?

A Galaxy Smart Tag működését egy 3V-os CR2032-es gombelem látja el. Zárásképpen a GSMArenan leközölt tanúsítványképekkel zárnám a cikket, háth találtok még rejtett információkat bennük!

Szerintetek forradalmi okoskiegészítő érkezik, vagy ugyan olyan életciklust ír majd le, mint mondjuk bármelyik különleges tokvariánsa, mint pl.: az Alcantara vagy a Hyperknit?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.