Elődjéhez képest 2.8-szor fürgébb lehet a Galaxy A13 5G


A Samsung nem tudja, és nem is akarja elhagyni a belépőszintű kategóriát. Jelenleg a Galaxy A02s, a Galaxy A03s és a Galaxy A12s trióval képviselteti magát hazánkba – ha a Galaxy A22 termékcsaládot nem soroljuk közéjük. Eddig a legolcsóbb 5G-s készülékük a Galaxy A22 5G volt, azonban az új generációs hálózatnak a népszerűsítése, illetve a minél nagyobb piaci szeletnek a kiragadás érdekében még alacsonyabb árzónába hozzák el. Az aktuális információk szerint, a Galaxy A13 5G lehet a legegyszerűbb 2022-es modell, ami fel lesz vértezve a gigabites hálózat adta lehetőségek használatára. Nyilván ez, valamilyen formában az árán mutatkozni fog, de előbb vegyük górcső alá, mivel lehet nagyjából számolni.

A Galaxy A13 5G-nek a hardverjét a MediaTek-féle Dimensity 700 5G lapka szolgáltatná, ami a gyártó elmondása szerint 2.8-szor gyorsabb feldolgozást ígér, mint a Galaxy A12-be szerelt Helio P35. A 7nm-es gyártástechnológiával készült chipset nyolcmaggal büszkélkedik, melyből kettő 2.2GHz-en (Cortex-A76), míg hat 2GHz-en (Cortex-A55) teszi a rábízott feladatát. A választás azért tűnhet érdekesnek, mert alapvetően egy régebbi erőforrásról van szó; nemmellesleg, házon belül a Galaxy A22 5G és a Galaxy A42 5G duójánál köszönt vissza a 2021-es esztendőben. Ergo, bátran lehet arra asszociálni, hogy a megmaradt készletet dolgozzák át egy új modellbe.

A Galaxy A13 5G lehetséges kinézete!
Forrás: OnLeaks

Belső tárhelyénél elhagyhatják a 32GB-os opciót, ugyanis a netre került pletykák szerint 64GB-os és 128GB-os változatban láthat napvilágot – előbbinél 4GB, utóbbinál 8GB gyorsítótár társaságában. A 3.5-es Jack csatlakozást fenntartják, hiszen ez a célközönség éhezik az FM rádióra, melyet csak ezzel a porttal tudnak egyértelműen garantálni.

Kamerájánál a Galaxy A12-höz képest lesz darabszámbéli visszalépés, ugyanis csak háromról szól a szóbeszéd. A főszenzor 50MP-es dolgozna, amely 2.0-ás fényértékkel és PDAF-fel próbálna minél jobb minőségű képeket összehozni. A mélységkamerát és az ultraszélest úgy, ahogy van áthozzák az elődből – viszont a makró mellőzésével próbálnak költséghatékonyak maradni. A szelfinél (8MP, f/2.2) se fogunk változást észlelni.

Anthony úgy véli tudni, hogy 6.48 inch-es kijelzőt kapnak a vásárlói, ami immáron FHD+ felbontással büszkélkedhet. Az árpont alacsony tartása érdekében, azonban csak LCD-ről lehet szó, hiszen az IPS egy fokkal drágább lenne. Az üzemidejéről 5.000mAh-ás akkumulátor gondoskodna, ami fogja tudni a 25 wattos gyorstöltést.

További érdekesség, hogy ismét egy olyan modellt kaphatunk, amelynél nem optikai ujjlenyomat-olvasó van a képernyőbe építve; hanem egy olyant, aminél a bekapcsológomba integrálják. Ez tényleg ennyivel olcsóbbá tudja tenni?

Abszolút azon van állni vagy bukni a sorsa, hogy milyen árcímkét aggasztanak rá. Külföldi értesülések alapján 249 dolláron állhat majd meg, azaz 80 ezer forint körülire saccolhatjuk – ami elsőre egy kicsit borsósnak tűnik, hiába az 5G képesség. Őszintén, belépőszinten van relevanciája a gigabites hálózat használatnak? Szerintem semmi!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.