Megfuttatták a Galaxy A24 alapváltozatát


Fokozatosan frissül a Samsung idei portfóliója. A Galaxy A04s már tavaly bemutatásra került, míg január közepén az indiai piacra befutott a Galaxy A14 5G (a Galaxy A23 5G társaságában). Februárban a flagship termékek közül a Galaxy S-szériáról; várhatóan márciusban pedig a népszerű középkategóriásokról, azaz a Galaxy A54 5G és a Galaxy A34 5G duójáról hullhat le a lepel. Igen ám, azonban van még egy modellcsalád, amelynek debütjét homály fedi. A Galaxy A24-ekről van szó, amely közül az LTE modell bukkant fel nem olyan régen a Geekbench CPU tesztjén.

Az ‘SM-A245F’ típusszámon nyilvántartott változat egyértelműen a Galaxy A24 LTE változata lesz, hiszen már jó ideje tudjuk, hogy az ‘F’ utótag az ‘5’-ös számmal kombinálva nem jelenthet mást. (A teljesség kedvéért mondanám, hogy az európai piacon az 5G-s modelleket egyetlen családtagnál ‘6B’-ként, kettőnél ‘6B’-ként és ‘1B’-ként tűntetik fel végződés gyanánt. Természetesen akadhatnak kivételek, de ennyire ne folyunk bele.)

Mint az az első négy tesztinfókból kiderül: egymagos terhelésnél átlagosan 560 pontra, többmagosnál pedig 1940 körüli pontra képes. Nyilván egy laikusnak ezek az értékek nem sokat mondhatnak, ezért visszakerestem, hogy a Galaxy A23 LTE az elmúlt időszakban miként teljesített. Ha az alábbi linkre klikkeltek, Ti is megnézhetitek majdnem mindegyik tesztadatát, de a lényeg, hogy átlaglában olyan 380, illetve 1630 pontot tett le az asztalra a Qualcomm processzorral szerelt elődje. Tehát érezhető a teljesítményjavulás.

A Galaxy A23LTE 2022 márciusában mutatkozott be. A Snapdragon 680 chipsettel szerelt modell aktuális változatánál állítólag lapkabrand váltással számolhatnak az érdelődők. A teóriának melegágyat azon tény szolgáltat, miszerint a weboldal belső adataiból kiolvasható a GPU modulja, ami a Mali-G57 MC2 lenne. Ezen kívül a tesztek az órajelekre szintén rávilágítanak, ahol 6 mag teszi a feladatát 2GHz-en, míg kettő emeltebb frekvencián, 2.2GHz-en. A SamMobile szerint, az LTE változat várhatóan a MediaTek-féle Helio G99-nel lesz szerelve – nem pedig a korábbi pletyák által említett Exynos 7904-gyel.

Természetesen, nincs kizárva, hogy régiónként eltérhet a lapka – nem ez lenne az első ilyen húzása a Samsungnak; de amit inkább kinézünk, hogy egy szükség-kényszer modellnek tűnik, amivel a kritikus piacokon szeretne érvényesülni. Ha tippelnünk kellene, akkor India lehet az egyik fókusz zónája, ahol szeretne általa teret nyerni.

A Galaxy A24 LTE várhatóan tavasszal mutatkozik be, a Galaxy S23-ak után. Alapból Android 13-mal debütál, nem gondolnám, hogy One UI 5.0-nál frissebb felülettel. Gyorsítótár tekintetében 4GB-tal szerelik, nagyobb formában max. a RAM Plus szolgáltatás rásegítésével érhető el – legalábbis, ha már a Galaxy A14 5G tudja a +4GB-os buffot, meglepne, ha az eggyel erősebb termékből kimaradna.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.