One UI 5.1-re frissült a Galaxy A04s


Mostanság egyre többet foglalkozunk a belépőszintű készülékekkel. Nem véletlenül, hiszen világszerte a Samsung általuk tud igazán profitra szert tenni, ha a piaci részesedést vesszük alapul. Bármennyire szeretné, a prémium szegmense egyelőre nem úgy pörög, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy egyszer lemorzsolják ezt a készülékcsoportot. Most azonban az elégedettség van fókuszukba, így a legbelépőbb modelljeikre is ugyanazt a szoftveres odafigyelést nyújtják, amivel nyitnak az érdeklődők felé. A napokban vált elérhetővé a Galaxy A04s modellre a One UI 5.1 Core frissítése.

Bizony, a belépőszintnél se az Android, se a rajta futó felület nem teljesértékű. Ennek egyszerű oka, hogy hardveresen nincs felkészítve a plusz tudásra, így csak a releváns dolgokra összpontosítanak. Az A047FXXU2CWBG buildszámon nyilván tartott update már márciusi biztonsági javítással lett felvértezve, ami további pozitívum. Aki kíváncsi, hogy milyen extra dolgok kerültek a felsőbb rendű modellekbe, azok ide klikkelve össze tudják hasonlítani.

A frissítések kiadása fokozatos, így ha a készüléked nem ajánlaná fel az update lehetőségét, akkor se ess pánikba. Ilyen esetben két dolgot csinálhatsz a várakozás mellett: 1) a készülékeden a Beállítások → Szoftverfrissítés → Letöltés és telepítés menüjében egy manuális csekkolást ejts meg; 2) PC-re telepített Smart Switchcsel ellenőrizd, látja-e az OTA szerverén az opciót.

Fotó: Samsung

Íme a frissítés hivatalos leírása:

A One UI Core 5.1 új Galéria funkciókkal, valamint produktivitási és személyre szabási fejlesztésekkel emeli a telefont a következő szintre.

 • Galéria:
  • Hatékonyabb keresés
   Mostantól egyszerre több személyre vagy témára is rákereshet a Galériában. Akár a nevük megjelölése nélkül is rákereshet emberekre, csupán az arcuk megérintésével a képen.
  • Megújított információs kijelző
   Ha a Galériában lévő kép vagy videó megtekintése közben felfelé húzza az ujját a képernyőn, láthatja, hogy mikor és hol készült a kép, mely eszközzel készült a kép, az hol van tárolva, és még sok minden mást is. Most egyszerűbb elrendezéssel.
 • Többfeladatos munka:
  • A képernyő könnyen minimalizálható vagy a nézet teljes képernyőre váltható
   Mostantól minimalizálhat vagy maximalizálhat egy alkalmazásablakot anélkül, hogy a beállítások menübe be kellene lépnie. Egyszerűen húzza egy irányba az egyik sarkot.
  • Hozzáférés a leggyakrabban használt alkalmazásokhoz osztott képernyőn
   Amikor osztott képernyős nézetet indít el, a leggyakrabban használt alkalmazások a legutóbb használt alkalmazások alatt jelennek meg, hogy gyorsabban megtalálja a szükséges alkalmazásokat.
 • Üzemmódok és rutinok:
  • Háttérképek módosítása az üzemmód alapján
   Állítson be eltérő háttérképet az aktuális tevékenysége alapján. Válasszon egy háttérképet a munkához, egyet a tornához, és így tovább.
  • Több művelet a rutinok számára
   Az új műveletek lehetővé teszik a Quick Share és az érintésérzékenység vezérlését, a csengőhang és a betűstílus módosítását.
 • Időjárás:
  • Hasznos információk gyors elérése
   Az Időjárás alkalmazás tetején ellenőrizheti a Szélsőséges időjárásra figyelmeztető riasztásokat, a napi időjárási összefoglalókat és a napfelkelte/napnyugta idejét. A hőmérsékleti grafikon mostantól színekkel mutatja, hogyan változik a hőmérséklet a nap folyamán.
  • Óránkénti csapadék grafikon
   Mostantól egy óránkénti grafikon mutatja, hogy a nap különböző időszakaiban mennyi csapadék hullott.
  • Összefoglaló az Időjárás widgethez
   Az Időjárás widgeten mostantól megjelenik az aktuális időjárási viszonyok rövid összefoglalója, amely tájékoztatja Önt arról, hogy napos, felhős, esős vagy havas az idő.
 • Samsung Internet:
  • A böngészés folytatása egy másik eszközön
   Ha egy Galaxy telefonon vagy táblagépen böngészi az internetet, és később megnyitja az Internet alkalmazást egy másik Galaxy eszközön, amely ugyanahhoz a Samsung accounthoz van bejelentkezve, megjelenik egy gomb, amellyel megnyithatja a másik készüléken legutóbb megtekintett weboldalt.
  • Továbbfejlesztett keresés
   A keresések mostantól tartalmazzák a könyvjelzőmappák és fülcsoportok nevét. A továbbfejlesztett keresési logika lehetővé teszi, hogy akkor is megtalálja azt, amit keres, ha valami nem helyesen van írva.
 • További változások:
  • Ellenőrizze a készülékek akkumulátorának töltöttségi szintjét
   Az új akkumulátor widget segítségével közvetlenül a Kezdőképernyőről ellenőrizheti készülékei akkumulátorának töltöttségi szintjét. Láthatja, hogy mennyi akkumulátor töltöttség maradt a telefonján, Galaxy Buds készülékén, Galaxy Watch eszközén és más támogatott eszközökön.
  • Beállításjavaslatok
   Samsung accountjába történő bejelentkezése után a Beállítások képernyő felső részén javaslatok fognak megjelenni, hogy megossza, összekapcsolja vagy javítsa az élményét Galaxy eszközein.
  • Válassza ki a képernyőképek mentési helyét
   Mostantól megváltoztathatja a képernyőképek mentési mappáját.
  • Karbantartási üzemmód
   Gondoskodjon adatai védelméről, amikor más használja a telefonját, például amikor szervizbe adja. A karbantartási üzemmód megakadályozza a hozzáférést a képeihez, üzeneteihez, fiókjaihoz és egyéb személyes adataihoz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.