Február végéig megérkezik az EKG és a vérnyomásmérés élesítése az európai okosórákra


Tegnap már megszellőztettük, hogy nem kell sokat várni az EKG és a vérnyomásmérő funkció aktiválására az európai Galaxy Watch-okosóráknál, ma pedig be is futott a sajtóközlemény a jó hírről, így nem fognánk vissza az információt. Ahogy a címsorban olvashatjátok: február végéig megérkezik az a frissítés, amire olyan régóta várunk. Ez tényleg egy hiánypótló update-t, amivel végre mindegyik portfólióban lévő órája teljesértékűvé válik.

Közel egymillió ember használja a Samsung Health Monitor alkalmazást egészségének nyomon követésére, miután tavaly júniustól elérhető a funkció Dél-Koreában. Elkötelezettek vagyunk, hogy ezt az innovatív egészségügyi szolgáltatást több emberhez juttassuk el a világ minden tájára, és most egy újabb mérföldkőhöz érkezünk.

mondta TaeJong Jay Yang, a vállalat mobil kommunikációs üzletágának egészségügyi vezetője.
Forrás: Samsung

Tavaly nyár elején számoltunk be arról, hogy elsőként Dél-Koreában érhető el a két hiánypótló egészségügyi funkció, amelyeket már 2019 augusztusában megjelent Galaxy Watch Active 2-k tudtak, csak éppen a helyi egészségügyi hatóságókon át kellett futtatni a kérelmet, hogy a mért adatok hitelesek és valósághoz közeliek. Később, 2019 szeptemberében az USA-ban is engedélyezték a frissítés elérését, így már tényleg biztosra vehető volt, hogy nemsokára Európa következik. Sokan abban reménykedtek, hogy még az év végéig befut az engedélyező határozat, azonban ez nem történt meg, egészen mostanáig.

31 országban, köztük Magyarországon is zöld utat adnak annak a frissítésnek, ami lehetővé teszi az EKG és a vérnyomásmérés funkciónak a használatát. Mindezt egy külső applikáción keresztül használhatják majd a felhasználók, ami Samsung Health Monitor névre hallgat. Eddig csak trükközéssel lehetett olymódon megoldani használataikat, hogyha a két modulját kívülről feltelepítetted, februártól viszont nincs szükséges ilyesféle cselre. A kiadott közleményt másolnám:

„This will now allow users in Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, and the UK to easily and conveniently benefit from advanced blood pressure and electrocardiogram tracking. In addition to this, the Samsung Health Monitor app is also being introduced to Chile, Indonesia, and the UAE, taking the total to 31 new countries.”

olvasható a közleményben.

A frissítés útjára engedése és a Samsung Health Monitor applikációnak az elérése: 2021. február 4-től veszi kezdetét. Amiről viszont nem tesznek sehol sem említést, hogy ettől a napon az arra képes Bluetooth-os okosóráikra érkezik az update, míg azok a felhasználók, akik eSIM képest használnak 2021. február 22-től számíthatnak rá.

További érdekesség, hogy a Galaxy Watch Active 2 a frissítést követően sem lesz alkalmas a véroxigénszint mérésére, amit csak a Galaxy Watch3-ak tudnak! Ne lepődjön meg senki a hiányán!

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .