Legkorábban márciusban debütálhat a Galaxy A52


Már egy éve a piacon van a Galaxy A51 és a Galaxy A71. Tavalyelőtt decemberben mutatták be a párost, amelyeket bátran hívhatjuk a középkategória közönségkedvenceinek. Noha magasabb áron debütáltak, mint az elődjeik, mégsem nyomta rá a pecsétjét. Ugyanúgy nyitottak voltak rájuk az érdeklődők. Most, hogy elrajtolt a 2021-es év, mindenki azt találgatja, hogy hozzájuk képest milyen árzónában futhatnak be; valamint, hogy az 5G-s variációjával is lehet-e számolni a legtöbb európai piacon?!

Jegyzem meg külön, előszó gyanánt, hogy a Galaxy A52 tartozékai már befutottak a Samsung márkaboltokba, csak éppen a készülékek megérkezését várjuk. Megfigyelhető, hogy megint formáltak a Smart S View Cover-en, aminél sokkal nagyobbá lett az ablak rész. Csekkoljátok az instagramra feltöltött fotóinkat róla!

A Galaxy A52 renderfotója.
Forrás: Voice

Jelenpillanatban a Galaxy A52-ről annyit biztosan lehet tudni, hogy LTE és 5G változatban debütál. Nincs kizárva, hogy utóbbi Magyarországot elkerül, vagy csak a két szolgáltatónál lesz jelen (pl.: akár exkluzív ajánlatként), ami támogatja a hálózati sávot. A kijelzője maradt a megszokott, azaz 6.5 hüvelykes. A paneljét az Infinity-O stílusú Super AMOLED köszön vissza, tehát ilyen téren nincs változás.

Az operációs rendszerénél az Android 11 alatti One UI 3.0 dolgozhat, ami 128/256GB-os tárhelyére települhet. Az LTE változatba a chipsetet: a Snapdragon 720G, míg az 5G-nél: a Snapdragon 750G szolgáltathatja, de mivel ezek csak előzetes pletykák, így ne vegyük készpénznek. Már csak azért se, mert Európába elég sűrűn az Exynos-os lapkaopció épül a készülékekbe, és ha van a Samsungnak a tarsolyában ilyen, akkor az kerülhet bele.

Az akkumulátorkapacitása 4.500mAh-án megáll, viszont jó hírként emlegethető, hogy a 25 wattra cserélhetik a töltési sebességet 15 wattról. A fülhallgató és a töltőfej dobozban léte kérdéses, ám azt tartanánk logikusnak, hogy egyelőre még nem veszik ki egyiket sem, mert a folyamatot inkább a felsőkategóriásoknál szeretnék elterjesztetni.

Változhat a képfrissítési tartománya a legújabb modelleknek.

Hátlapi kvad kamerarendszer főszenzorja: 64MP-en, a széles 12MP-en, míg a makro és a mélység 5-5MP-en teszi a feladatát; míg a szelfie 32MP-en. Jelentős változásra ne nagyon számítsatok, bár vélhetően a főszenzor pixelösszevonási algoritmusa egy fokkal jobban dolgozhat.

Árakról se feledkezzünk el. Az LTE változatnál 350-400 dollár körül nyitányt jósolnak, míg az 5G-nél 425-475 dollárt. Magyarországon várhatóan csak a 6/128GB-os változatok érkezhetnek be, melyek a 100-180 ezer forint körüli sávot fednék le.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .