Megérkezett a második középkategóriás telefonra az Android 10

Azt már egy ideje köztudott, hogy a Samsung nem kívánja támogatni a Galaxy S8 és Galaxy Note8 családot Android 10-es operációs rendszerrel. Betartja a korábban tett ígéretét, miszerint két éves ciklussal terveznek főszoftver terén minden modelljüknél. Hiába bírná el a hardver, nem kísérelik meg a fejlesztést, holott sok boldog felhasználót sikerülne szerezniük egy jól megírt Q rendszerrel. Miután a tavalyi és tavalyelőtti csúcskategóriások update-je befejeződött, elstartolt a középkategóriásokénak a megírása, ahol több mindenre kell odafigyelniük a programozóknak, révén, hogy kisebb hardverre kell optimalizálniuk úgy, hogy ne billenjen át a ló túloldalára a projekt és válljanak a készülékek őrjítően lassúvá.

Nem írtuk meg, azonban jó, ha mégis képben vagytok azzal, hogy a Galaxy A50s volt az első középkategóriás, ami még februárban megkapta az Android 10-es frissítését. A szoftver először Vietnámban ütötte fel a fejét, melynek a patch note-jából kiderül, hogy már február 13-tól élesítették a régiójukban – azóta pedig már a márciusi biztonsági frissítés is befutott rá, ami A507FNXXS4BTB4 verziónéven keresendő, ha netán valakinek ilyen telefonja volna. (Ugye a vietnámi területen megforduló szoftverek XXV régiókóddal vannak ellátva, ugyanez betűtrió Magyarországnál az XEH.)

Minap hozta le a SamMobile oldala a hírt, hogy Ukrajnában megkezdődött a Galaxy A70 frissítése. Egyelőre a Samsung hivatalos patch oldalán még nem szerepel a beírás, azonban februári biztonsági frissítéssel emlegetik az A705FNXXU5BTC2 névre hallgató csomagját, melynek különlegessége mellett helyet kap a képernyő-felvételrögzítő beépülése az alapszoftverbe.

A Samsung Magyarország még tavaly adta ki az ütemtervét, melyben áprilist írtak a Galaxy A70 mellé. Az elmúlt időszakban mindig egy hónappal előbb érkezett a főszoftver-frissítés, így nincs kizárva, hogy kis várakozás után hamarosan a magyarországi régióban is felüti fejét a lehetőség. Kis türelmet! Amint megjelenik hazánkban, érkezik róla a cikk.

Zárásképpen még annyit, hogy One UI 2.0-ával társítva élesítik, viszont a tavalyi és tavalyelőtti felsőkategóriás készülékéinél már dolgoznak a One UI 2.1-en.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.