Így telepítheted fel az publikus béta Android 11-et a Galaxy S20-asodra!


Október elején elstartolt a publikus bétatesztje a One UI 3.0-nak. A Samsung miközben élesítette a tesztidőszakát az Android 11-nek, ami velejárója, közben egyre több termékre hozta el a One UI 2.5-ös felületét. Párhuzamosan történnek a fejlemények, de istenigazából mindenki arra kíváncsi, hogy miben másabb az új operációs rendszer és a hozzákapcsolódó felület. A cél, hogy minél inkább felhasználó-barátabbá tegyék az alaprendszer, illetve olyan egyedi megoldásokat építsenek bele, amelyek húzó érvei lehetnek a vetélytársak elleni harcnál. Gondolok pl.: a DeX üzemmódra, ami a Galaxy S8-nál debütált és eléggé szépen fejlődik, illetve próbál beépülni a használói hétköznapjaiba a különféle támogatottságokkal.

A bétatesztelés elsőként Dél-Koreában látott napvilágot, majd az Egyesült Államokban. Természetesen Európa se maradhat ki a buliból, ahonnan a németek kapták meg a becsatlakozási lehetőséget, viszont a sor itt nem ért véget, mivel a lengyelek és a britek szintén élvezhetik az olykor enyhén instabil felület előnyeit, de kellene a riportok, szóval nem oktalan a kiterjesztés.

Mielőtt rákérdenétek: Magyarország nem lesz a lista tagjai között! Hozzánk a teljesértékű stabil változat futhat be valamikor november vége, december eleje tájt. A dél-koreai vállalat nem szeretné elkapkodni a kiadását, hiszen egy félrement kódsorral akár adatvesztést is okozhat a felhasználóknál. Ezért ki is hangsúlyozzák, hogy csak saját felelősségre telepítse fel az a szoftvert, aki nem bírja kivárni a vásár napját.

Sok fórumon olvastam, hogy eléggé tanácstalanok a felhasználók, hogy miként álljanak neki az egyéni telepítéshez. Most egy rövid összefoglalóval készültem, amiben minden fontos tényt leírok, hogy Te is One UI 3.0 felhasználó lehess. Fontos, hogy a Galaxy S20, a Galaxy S20+ és a Galaxy S20 Ultra termékekre adok tippet, de nincs kizárva, hogy a későbbiekben a többihez is elhozom. Azért rájuk, mert első körben rájuk élesítette a szoftvert a Samsung Global.

Telepítési útmutató:

Exynos chipsettel rendelkező termékekre hoznánk el a folyamatot linkekkel ellátva! A Snapdragon nincs jelen a magyarországi portfólióban, így azzal nem foglalkozunk!

Az első és legfontosabb dolog, hogy fogd a Smart Switch-et és készíts biztonsági mentést a telefonodról, mivel minden adat veszni fog róla. Azért írom, hogy veszni fog, mert ha magyarországi felhasználó vagy, akkor vagy XEH, vagy TMH, vagy VDH CSC-kódú szoftverrel rendelkezel, amit le kell cserélned DBT-sre. Azért DBT-re, mert a németek szoftverje áll hozzánk a legközelebb, illetve Európában hozzájuk érkezik meg először mindig a frissítés – legalábbis túlnyomórészt.

Tehát készíts egy mentést, mert tényleg törölni fogunk mindent!

Ha ez megvan, akkor nincs már feladatod, mint ellátogatnod a SamMobile oldalára, azon belül is a Firmware aloldalra, ahol meg kell keresned a saját típusú készüléked. Hogy leegyszerűsítsem a dolgotok, mindegyik modellhez mutatnám a direkt linket. (A letöltéshez szükséges egy regisztráció, illetve legalább 6-7 óra a szabadidőtökből, mert, ha nem vagytok előfizetők, akkor ennyi időbe tart, míg leér a gépetekre az 5.8-6GB-os csomag, ami az alapját képezi a telepítésnek.

És akkor a direkt linkek:

Termék:Típusszám:Csomag (DBT):
Galaxy S20SM-G980FG980FXXU5BTJ3
Galaxy S20 5GSM-G981BG981BXXU5BTJ3
Galaxy S20+SM-G985FG985FXXU5BTJ3
Galaxy S20+ 5GSM-G986BG986BXXU5BTJ3
Galaxy S20 Ultra 5GSM-G988BG988BXXU5BTJ3

A DBT-s Android 10 telepítése a Galaxy S20-ra:

FONTOS: Azért a fenti linkeket adtam meg, mert a bétaszoftver telepítését a ‘BTIJ’ szoftvervégződésű pakktól kezdjük meg. Ergo, ha útközben látsz frissebb német szoftvert, akkor is ezt töltsd le, máskülönben előfordulhat, hogy nem úgy sikerül a folyamat, ahogy leírom!

 1. A letöltött csomag telepítéséhez elengedhetetlen az Odin nevű program használata. Ha ajánlhatom, akkor a Samsung Odin-t töltsétek le, azzal nem lehet mellé lőni.
 2. Miután mindkét tömörített állomány letöltődött, csomagold ki őket.
 3. Nyisd meg az Odin-t, majd a megfelelő file-okat tallózd a megfelelő helyre.
  (A SamMobile-ról letöltött file-ok előtagjai segítenek, azaz a ‘BL’ előtagút a BL-hez, az ‘AP’ előtagút az AP-hoz, a ‘CP’ előtagút, a CP-hez, míg a CSC-hez a ‘Home_CSC’-t válasszátok.)
 4. Most a Galaxy S20-od kapcsold ki! …Majd a [BEKAPCSOLÓGOMB] + [HANGERŐ FEL] együttes nyomásával indítsd el és várd meg, hogy betöltődjön az „Android Recovery” rész.
 5. Itt a [HANGERŐ LE] gomb szaggatott nyomásával  választd ki a „Reboot to bootloader” opciót, amit a [BEKAPCSOLÓ] megnyomásával élesíthesz!
  (Most egy nagy letöltő ikon jelent meg, alatta Downloading felirattal!)
 6. Most adatkábellel kösd össze a PC-vel!
 7. Az Odin felismeri a készüléket, majd nyomj a „START” gombra és várj, míg nem végez a művelettel!

Frissítsünk Android 11-re!

Most, hogy feltelepült a DBT-s CSC-kódú szoftver, ismételten egy leállításra lesz szükségünk!

A soron következő táblázatban mutatnám a csomagokat, amiket le kell töltened. Ezek sokkal gyorsabban lecsorognak. Fontos, hogy lépcsőzetesen telepítünk, azaz tartsd be, hogy a béta1 után a béta2 jön. Mondjuk evidens, hiszen a második az első hibáit javítja. Előfordulhat, hogy idővel – mint most pl.: a Galaxy S20 Ultra-nál – két csomagot egyesítenek, és az ismétlődést kizárhatod, de jobb a lelkibéke, és inkább tartsd be a lépcsőzést!

Termék:Típusszám:Beta_1Beta_2Beta_1 -> Beta_2
Galaxy S20SM-G980FBTIJ -> ZTJAZTJA -> ZTJF
Galaxy S20 5GSM-G981BBTIJ -> ZTJAZTJA -> ZTJF
Galaxy S20+SM-G985FBTIJ -> ZTJAZTJF -> ZTJN
Galaxy S20+ 5GSM-G986BBTIJ -> ZTJA?
Galaxy S20 Ultra 5GSM-G988BBTIJ -> ZTJAZTJA -> ZTJFBTIJ -> ZTJF
Forrás: XDA-Developer Fórum
 1. Szükségünk le az SDK platform Tools nevű programra, amit az alábbi linkre klikkelve tölthettek le. A tömörített file-t csomagoljátok ki, mondjuk az asztalra (‘Desktop’) egy mappába. Ha velem akartok haladni, akkor legyen ‘Android 11’ a neve.
 2. Másold a mappájába a letöltött beta file-t, ami *.bin kiterjesztéssel rendelkezik. Ezt nevezd át, mondjuk ‘beta1.zip‘-re, ha pedig a másodikat is letöltötted, akkor azt meg ‘beta2.zip’-re, illetve szintén ismételd a másolást.
 3. A telefonodat a [BEKAPCSOLÓGOMB]+[BIXBY]+[HANGERŐ FEL] gombok egyszerre nyomásával indítsd el. Amikor betöltődik a boot része, ott válaszd ki az „Apply update from ADB” opciót (hangerő fel/le gombokkal lépkedsz fel/le!), amit a bekapcsológombbal hagyj jóvá.
 4. Kösd össze adatkábellel a telefont a számítógéppel.
 5. Indíts egy Parancssort. ([Windows Gomb]+R majd üsd be a ‘cmd‘ parancsokat)
  Alap esetben a saját felhasználó mappádban leszel.
  Add ki: a ‘cd /Desktop/Android11′ parancsot!
 6. Ezt követően: az ‘adb devices’ kódsort üsd be, majd miután újra kéri a parancssort folytasd az ‘adb sideload beta1.zip’ parancssorral.
 7. Várd meg, hogy lefusson és újrainduljon a telefonod!

Ha már van frissebb béta verziód, akkor javasolt a 2-6. pontig újra ismételni, mint, ha nulláról kezdenéd.

Remélem tudtam segíteni a telepítésében. Ha elakadnátok, bátran zaklassatok kommentekben! Mi sem vagyunk akkora hackerek, de ahol tudunk, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.