Figyelj a modellkódjára a Galaxy S20 FE-nek, ha rá esne a választásod!


A Galaxy S20 termékcsalád nem éppen váltotta be a hozzáfűzött reményeket – bár a Galaxy S20 FE kivételként tűnt ki tavaly ősszel a listájukból. Noha ugyanazt az Exynos 990-es lapkakészletet kapta, mégis elégedettebbek voltak a felhasználói, amit sikerült a folyamatos szoftveres frissítésekkel erőteljessé „programozniuk”; illetve arról se szabad elfeledkezni, hogy ár/érték fronton sokkal barátibb árcímkével illették. Mondjuk, ezt csak a 128GB-os tárhely változatára lehet elmondani, a 256GB-ost szimplán a portfóliójukba helyezték, és magára hagyták; mint anno a Galaxy S10-eknél az alaptól eltérő tárhelyű variánsokat.

A Galaxy S20 FE tehát tavaly hat különböző színnel látott napvilágot, Exynos 990 processzorral, amivel igazából tényleg semmi gond nem volt. A Samsung Magyarország azonban beállt azok közé, akik nyitottak a hardveres frissítésekre, hiszen május első hetében szép lassan kiadták a LTE változatot a Snapdragon 865-ös chipsettel.

Képernyőfotó a Samsung Magyarország weboldaláról, ahol már fel van tűntetve!
Forrás: Samsung

A címben említést tettem arról, hogy érdemes lesz odafigyelni a vásárolt termék típusszámára vagy modellkódjára, ugyanis az eddig piacon lévő 4G-s változatnak SM-G780F volt, míg a Qualcomm lapkakészletével érkezett terméket SM-G780G-ként tartják nyilván. Eléggé csendben történt meg mindez, ahogy a legtöbb országban.

Jogosan merülhet fel a keresztkérdés: Melyik a jobb lapkakészlet?! – Igazából egyikkel se tudtok annyira mellélőni, mert mindegyik hozza azt a fajta gyorsaságot, terhelhetőséget és utólagos feldolgozást a mesterséges intelligencia oldaláról, amit elvárnánk egy 200 ezer forintos terméktől. Ha mégis választ kellene adnom, akkor az AnTuTu oldalán közzétett tesztet linkelném, amiben igaz a Galaxy S20+ került górcső alá a két chipsettel, de mégis remek támpontot biztosít, hogy miben erősebb egyik, illetve miben gyengébb a másik.

Mellesleg a Samsung Magyarország weboldalán is felhívják az érdeklődők figyelmét az „Új modell” feliratával, viszont a chipseten kívül a korábbi Galaxy S20 FE-hez képest más eltérés nem mutatkozik. Ha netalántán már rendelkeznél egy ilyen okostelefonnal, akkor se ess kétségbe és áruld nyomott áron a neten, hogy újra ruházz be, mert az igazi különbséget csak a komolyabb, tech-centrikus felhasználók fedezik fel különféle szintetikus tesztek által.

Szóval nyugi, jó az Exynos 990-es is. Nyilván, ha Engem kérdeznétek, és a választás lehetősége ott lenne a kezemben, akkor a Qualcomm megoldására tenném a végső voksom; mert hát mégis csak bizonyított már.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.