Teljesítmény teszten jár a Galaxy Tab S9 termékcsalád


A közelebbi jövőben egyáltalán nem várható Unpacked Event, mégis az elmúlt hetekben záporoznak a szivárgások az új termékek felől. Most ismételten a tablet termékcsoportot venném elő, ami lassan túl lesz a másfél éves periódusán, így, ha a Samsung nem vált stratégiát, akkor esedékes a flagship vonalon a frissítés. A Galaxy Tab S9 termékcsaládról lenne szó, amelynek egyik tagjáról, a Galaxy Tab S9+-ról már mutattunk pár napja lehetséges küllemfotókat.

A Galaxy S23-szériánál a dél-koreai gyártó kihangsúlyozta, milyen fontos az, ha dizájn és séma fronton azonos termékeket gyártanak, ugyanis csökken a környezetre gyakorolt nyomás, másfelől márkaépítő ereje van. Ezért sem kell azon meglepődni, hogy a Galaxy Tab S9+-nál nem nyúltak a Galaxy Tab S8+-nál jól bevált fizikai adottságaihoz. Ezáltal a kiegészítőknél mindössze a csomagolás feliratozását kell megváltoztatniuk. A Galaxy Tab S9 Ultra-ról renderfotónk nincs, viszont fizikai méreteiről Ice Universe információt szerzett; melynek lényege: megegyezik mindenben az előddel.

Mindez azt jelentené, hogy az 5.5mm-es vastagsághoz nem nyúlnak, holott IP-védetté teszik a pletykák szerint. Szélességénél 326.4mm-t, míg magasságánál 208.6mm-t tartanak számon, amelyek egy az egyben megegyeznek a Galaxy Tab S8 Ultra-éval. A népszerű szivárogtató arra szintén ráreflektál, hogy a 14,6 inches kijelző WQXGA+ felbontással (2960 x 1848px) jeleníti meg a kért tartalmakat, amelyhez 11.200mAh-s telep társul, 45W-os töltés kíséretében.

A súlyban azonban mutatkozik eltérés. Míg az előd Wi-Fi-s modellje 726g, az 5G képes pedig 728g volt, addig az utódnál súlynövekedés tapasztalható, 737g-ra „nehezedhet” – bár az nem tisztázott, hogy melyik változat esetében.

A termék már megjárta a GeekBench 6 teljesítménytesztjét, ahol egyértelművé vált, hogy ugyanazon Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy lapka épült belé, mint a Galaxy S23 termékekbe. A Samsung nála se az alapvariánst használja, hanem a húzott 3,36GHz-es órajelű erősebb maggal rendelkezőt. További érdekesség, hogy a weboldalon mind a Galaxy Tab S9, mind pedig a Galaxy Tab S9 Ultra „csak” 8GB RAM-mal mérette meg magát – amiből arra következtetünk, hogy az alap 128GB-os tárhelyű változatokkal „küldték harcba”, tehát nem kopik ki ez az opció egyiknél sem a tárhelyválasztékból. Ice Universe 16GB-nyi gyorsítótárat említ, amit az elődnél csak az 512GB-os ROM-nál dobtak piacra.

A Galaxy Tab S9 Ultra 5G képes változata, vagy csak típusszáma alapján az SM-X916B, egymagos tartományban 2.054, míg többmagosban 5.426 pontot gyűjtött a Geekbench6 CPU tesztjén. Ugyanezen értékek a Galaxy Tab S9 5G-nél, ami ugye az SM-X716B, 1.929 és 4.735 pont.

Tudom, ezek azok az értékek, amelyek egy laikusnak mit sem mondanak. Nos, ha a Galaxy Tab S8 5G-nél csapom fel a Geekbench tesztlistáját, akkor 1.212 és 3.205 pont köszön vissza az egyik „jobb” tesztnél; de akad ennél jelentősebb alacsonyabb is. A Galaxy Tab S8 Ultra 5G-nél pedig sűrűn mutatkozik 1.600 és 3.700 pont feletti érték. A lényeg, hogy jelentős javulás mutatkozik mind a két terméknél, amit az új lapka és a vele együtt járó komplex hőkabinos hűtés eredményez.

Szerintetek van relevanciája az új generáció piacra dobásának; vagy inkább össze kellene mosni a Galaxy Book-érával?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.