A Galaxy Z Flip-termékcsalád éve elé nézünk 2023-ban


Koncepciófotó tekintetében már foglalkoztunk a Galaxy Z Flip5 5G-vel, amellyel a Samsung az összehajtható készülékeinek portfólióját szeretné kagylóformában tovább éltetni. Ahogy az várható volt, a gyártó megtartotta a kétéves periódust, ami alatt értsétek azt, hogy a Galaxy Z Flip LTE és a Galaxy Z Flip 5G (aka. Galaxy Z Flip2 5G), illetve a Galaxy Z Flip3 5G és a Galaxy Z Flip4 5G ugyanolyan dizájn megoldással debütált. Ergo, ha ezt vesszük alapul, akkor a 2023-as utódnak, valami újat kellene virítania – ha már az Egyesült Államokban akkora érdeklődés van az efféle foldable kategória iránt.

A legfrissebb renderfotók egyre inkább azt igazolják, hogy a Samsung valóban meglépi a terjedelmesebb előlapra „helyezett” kijelzőt. Azt a tényt, miszerint az egyik versenytársának a nyomására (Motorola!) tenné…, élből kukáznánk, hiszen hiába büszkélkedik utóbbi nagyobbal, még sincs akkora keletje neki. A valós háttérben inkább az „innováció”, mint kifejezés, valamint a periodicitás állhat – mégis csak eltelt 2 év.

Balra a Galaxy Z Flip4, jobbra a Galaxy Z Flip5 mutatkozhat.
Forrás: Ice universe

Akadnak piacok, mint pl.: a magyarországi, ahol a Galaxy Z Fold termékcsalád sokkal kelendőbb, mert ha már a prémium szegmensből válogatnak az érdeklődők, akkor szeretnek rámenni az abszolút prémium érzetre. Másfelől, amit egyébként magam szintúgy osztok, hasonló árfekvésben talán egy Galaxy S-szériás modell jobb választás. Mindezt alapul véve fel van adva a Galaxy Z Flip-éra tervezőinek a lecke, hiszen sokakat meg kell győzniük arról, hogy a 2023-ban debütáló ötödik generáció felnőtt arra, amire hivatott.

A külföldi sajtóorgánumok többsége csak Folder-ként becézgetik a next generation-jét. Mindez érthető, hiszen leginkább a Windows operációs rendszer Filekezelőjének ikonjára hasonlít a külső megjelenítője, amit 180°-kal elforgattak adott nézetben. Az internet népe persze már találgatja, hogy az aszimmetrikus forma, miként fogja kiszolgálni a felhasználói élményt, azaz a Samsung miért mellőzte a téglatest (lásd.: az elődjénél) és szimmetrikus formát?!

Számomra egy másik hatalmas kérdőjel, az a BeSpoke Edition tovább örököltetése. Egyszerűen nem tudom magam elé képzelni a terméket feketétől eltérő előlappal – pedig corallban biztosan pofásan nézhetne ki.

Forrás: OnLeaks x MediaPeanut.com

Egyértelműsíthető a küllemben történő „megújulás”. A jelenlegi pletykák szerint, 3.4 inches cover display-jel lehet számolni; mely 720x748px-es felbontással, illetve hozzávetőlegesen 305ppi-es pixelsűrűséggel bírhat. Nem feltétlenül arra fog szolgálni, hogy kinyitásmentessé tegye a terméket, helyette inkább olyan feladatokra helyezi a prioritást, mint pl.: az értesítések kezelése, a widgetek és más egyéb olyan információ megjelenítése, ami valamilyen szempontból a felhasználónak fontos. Ezen kívül, az Allways on Display, mint funkció számos újdonsággal debütálhat, népszerűsítve annak előnyét még inkább.

A jelenlegi híresztelések szerint, a Samsung a szokásos augusztusi Unpacked eventet jó eséllyel kicsit előrébb hozhatja abból a célból, hogy a pangó piacot kicsit felélessze; hiszen nyár közeledtével egyre kevesebben vásárolnak készülékeket. Másfelől, a szegmensben egyre több konkurens mutatkozik, legutóbb a Google szállt be a saját megoldásával a ringbe.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.